Haberler

İş Adamı Teşvik Kredisi Alamayınca Dikiş Makinesini Yaktı

Güncelleme:

Tokat'ın Turhal ilçesinde faaliyet gösteren özel bir tekstil fabrikasının sahibi 37 yaşındaki Yetkin Kaya, bir yıldır faaliyette olan fabrikasına teşvik kredisi alamadığını gerekçe göstererek, protesto için bir dikiş makinesini benzin dökerek yaktı.

TOKAT'TA TEKSTİL FABRİKASI AÇTI

Turhal'da yaşayan evli ve iki çocuk babası iş adamı Yetkin Kaya, bir yıl önce ilçede organize sanayi bölgesinde tekstil fabrikası açtı.

YAKLAŞIK 1 MİLYON TL HARCADI

Yaklaşık 1 milyon TL harcayarak fabrika açan Kaya, yanında yaklaşık 190 kişiyi çalıştırmaya başladı.

BANKADAN TEŞVİK KREDİSİ İSTEDİ

Anlaştığı firmalara ürünlerini hazırlayıp satışını gerçekleştiren Yetkin Kaya, yaklaşık üç ay önce ilçedeki bankalara giderek fabrikasını büyütmek için teşvik kredisi istedi.

OLUMSUZ YANIT VERDİLER

Ancak bankalar fabrikanın kuruluşunun henüz bir yılı tamamlamadığını gerekçe göstererek bu isteğe olumsuz cevap verdi.

İŞÇİ SAYISINI 90'A DÜŞÜRDÜ

Bunun üzerine Yetkin Kaya, bir yıl sonra nakit kredisi yaşayınca zor günler yaşamaya başladı. Önce işçi sayısını 90'a düşüren Yetkin Kaya, daha sonra tekrar bankalara giderek teşvik kredisi istedi. Fakat bankalar bu kez iş adamı Yetkin Kaya'nın kredi kartı borçlarını gerekçe göstererek bu isteğe bir kez daha olumsuz cevap verdi.

DİKİŞ MAKİNESİNİ YAKTI

Bunun üzerine Yetkin Kaya, çalışan işçiler ile birlikte fabrika önünde protesto amaçlı eylem yaptı. Fabrika içerisinde bulunan bir dikiş makinesini dışarıya çıkaran Yetkin Kaya, benzin dökerek yaktı. Ardından açıklamalarda bulunan Yetkin Kaya, "Biz teşvik belgemizi onaylatarak burayı açtık. Teşvik kredimiz çekmek istiyoruz fakat ufak bir kredi kartı takıntımız yüzünden çekemiyoruz. Bu da bize büyük bir sıkıntı, bizi zor duruda bırakıyor. Bunun için devlet büyüklerimizden bir yardım istiyoruz. Çok zor durumda kaldık. Yoksa burayı yakıp çıkmayı düşünüyoruz. Burası ufak bir ilçe burada istihdam sağlıyoruz" dedi. Fabrika çalışanları ise 3 aydır ücretlerini alamadıklarını ve bir an önce devletin yardım etmesini istedi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Turhal Tokat 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

Tahsin:

Cumhurbaşkanımız ve başbakanımızın desteklediği girişimler yerel yöneticiler tarafından desteklenmiyor demekki illada başbakan mı ilgilenecek. 200''e yakın kişi istihdam sağlayan bir şirket heba oluyor.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title