Haberler

İş Adamı Bilim'den Siirt'in Kurtulma Reçetesi

İş adamı Kemal Bilim, Siirt’in kurtuluş reçetesinin tarım ve hayvancılık üzerine yapılacak projelere bağlı olduğunu, Siirtli bir iş adamı olarak da hayvancılık ve istihdam projelerinin içinde olduklarını söyledi.

İş adamı Kemal Bilim, Siirt'in kurtuluş reçetesinin tarım ve hayvancılık üzerine yapılacak projelere bağlı olduğunu, Siirtli bir iş adamı olarak da hayvancılık ve istihdam projelerinin içinde olduklarını söyledi.

Siirt'teki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen Bilim, Siirt'i Siirtlilerin kurtarabileceğini, Siirt'in kurtuluş reçetesinin tarım ve hayvancılık sektörüne yapılacak projelere bağlı olduğunu söyledi. Siirt'te kurulan süt ve süt ürünleri fabrikasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde açılışı yapıldığını hatırlatan Bilim, Siirt'te bir iş adamı olarak 100'e yakın kişiyi istihdam ettiğini, süt ve süt ürünleri fabrikasında üretilen süt, tereyağı, kaymak, yoğurt, peynir gibi hayvansal ürünlerin Siirt markası altında satıldığını söyledi. Siirt'in hayvancılık ve istihdam projelerinin içinde olduklarını de dile getiren Bilim, "İş adamı kimliğimle inşaat, otomotiv sektörü ve 2000'li yıllarda bu bölgenin hayvancılık bölgesi olması hesabıyla et konbine tesisini ve süt ve süt ürünleri fabrikasını kurdum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdğan'ın da açılışını yaptığı tesis, küçük birikimle bir lokomotif olması nedeniyle önemlidir. Bu fabrika işliyor ve üretilen ürünler bir çok markette satarak ilimizin marka tanıtımını yapıyoruz. Tarım Bakanlığı Kırsal Kalkınma Kapsamında bir adım daha atarak önemli bir ortaklık projesi ve çiftlik projesi olan kendi sütünü üretip satan bir tesisi kuracağız. Buna benzer et ve et türleri ile bir projeyi tarım bakanlığına sunduk. Bizim amacımız bir Siirt markası oluşturmaktır. İstihdam Siirt'in Ülkemizin ve Dünyanın bir sorunudur. TÜİK verilerine göre Siirt işsizliğin yüksek olduğu ildir. Genç bir nüfus istihdam edilmesi için mutlaka projelerin olması gerekir ve ayağını yere sağlam basması gerekir" dedi.

Siirt'i ancak Siirtlilerin kurtarabileceğini de ifade eden Bilim, "Siirtliler olarak kimsenin gelip bizi kurtarmasını beklemememiz gerekir. Eğer biz kendi kendimizi ve yereldeki dinamikleri harekete geçirirsek burada kalkınma sağlanabilir. Tabu bu kalkınmanın sağlanabilmesi için de siyasi destek gerekir. İlimizde sanayi altyapı olmadan kimse gelip yatırım yapmaz. Siirt Urfa ve Diyarbakır'la 6. Bölgededir. Urfa Diyarbakır varken kimse Siirt'te gelip yatırım yapmıyor. Yani ilimize pozitif bir ayrımcılık yapılmalıdır Siirt'in de içinde er aldığı 7. bölge teşvik sistemi uygulanmalıdır. Eğer burada bir farkındalık sağlayabilirsek yatırımcıyı çekebileceğiz. Bize arsa verilmesi durumunda elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Siirt'te son 12 yılda AK Parti ile birçok önemli hizmetlerin yapıldığını belirten Bilim, AK Parti'den Siirt Milletvekili aday adayı olduğunu, yetki verilmesi durumunda Siirt'in tarım ve hayvancılıkta çok önemli projeleri hayata geçireceği sözlerine ekledi.

Toplantı soru cevapla sona erdi. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır Şanlıurfa Siirt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title