Haberler

İş Adamı Abdullah Tivnikli'den Basında Yer Alan Haberlere Yalanlama

İşadamı Abdullah Tivnikli, bir gazetede yer alan 'Başbakanlıktan iş adamlarına ayrıcalık: Yandaş olmayana maden izni yok' başlıklı haberi, "Şirket olarak faaliyette olan hiçbir madenimiz yoktur. Bununla birlikte hiçbir maden ruhsatı başvurusunda da bulunulmamıştır" açıklamasıyla yalanladı.

Avukatı Hüseyin Arabacı tarafından yapılan yazılı açıklamada, müvekkili Abdullah Tivnikli ve grup şirketlerinin ulusal ve uluslararası yatırımlarıyla 30 yıldır faaliyet gösterdiği sektörlerde, Türkiye ekonomisine katkı sağladığı belirtildi. Bir süredir farklı medya kuruluşlarınca müvekkili ve grup şirketleri hakkında, kamuoyu önünde itibarını zedeleyen asılsız ve mesnetsiz aynı zamanda da objektif haber anlayışından uzak haberler yapıldığına da yer veren avukat Arabacı, "Bu haberlerin düzenli bir şekilde bazı medya organlarında kötü niyetli bir tutumla yer aldığını görmekteyiz. Son olarak bir gazetenin 6 Mayıs 2015 günü birinci sayfasında, 'Başbakanlıktan iş adamlarına ayrıcalık: Yandaş olmayana maden izni yok' başlığı ile yer alan haber yukarıda anlatılanların apaçık bir örneğidir ve gerçekle uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur" dedi.

"FAALİYETTE OLAN MADENİMİZ YOK"

Şirket olarak faaliyette olan hiçbir madenlerinin olmadığını kamuoyunun bilgisine sunmak istediklerine dikkat çeken Arabacı, şunları kaydetti:

"Bununla birlikte hiçbir maden ruhsatı başvurusunda da bulunulmamıştır. 'Yeşillere jet onay, kırmızılara ret' başlıklı grafikte ileri sürülen haberde sadece Maden Ruhsatları konulu bir haberin içeriğine İltek Enerji'nin rüzgar ölçüm direği başvurusunun dahil edilmesi basın etiğine uymayan, habercilikle bağdaşmayan art niyetli bir tutumdur. Rüzgar ölçüm direği müracaatları, lisans öncesi tüm şirketlerden talep edilen araştırma maksatlı bir izindir. 2012-2015 yılları arasında, rüzgar ölçüm direkleri izinleri incelendiğinde Türkiye çapında bin 500 civarı rüzgar ölçüm direği başvurusunun onaylandığı, rüzgar enerjisi yatırımı yapan 100'e yakın firmanın içinde olan İltek Enerji'nin müracaatlarının da benzer şekilde 21 aya varan sürelerde onaylarının verildiği görülmektedir. Bu doğrultuda sayın Tivnikli'nin yönetiminde bulunduğu şirketlere hiçbir ayrıcalık yapılmadığını belirtir, bu vesile ile grup şirketlerimizin faaliyetlerinin hukuka ve ticari teamüllere uygun olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Tivnikli Hüseyin Arabacı Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title