Haberler

İrşat Ekibi, İntiharları Önlemede Etkili Oldu

Kahramanmaraş Müftülüğünün, intihar olaylarını önlemek için kurduğu irşat ekibi, bir yıldır çalışmalarını sürdürüyor İl Müftüsü Gevher: "Alınan tedbirlerle birçok intihar girişimini önledik"

İSMAİL HAKKI DEMİR - Kahramanmaraş Müftülüğünün, intihar olaylarını önlemek için cami imamları, Kur'an kursu hocaları ve vaizlerden oluşturduğu irşat ekibi, çok sayıda intihar girişimini önledi.

Müftülük bünyesinde faaliyet gösteren ekip, il genelindeki çalışmalarını bir yıldır sürdürüyor. Alo Fetva Hattı'na gelen ihbarlar ile Kur'an Kursu hocaları ve camilerdeki din görevlilerinin kendilerine ilettiği raporlardan yola çıkan ekip, intihara meyilli kişileri ve sorunlu aileleri tespit ediyor.

Sorun yaşayan kişiler ve aileleriyle telefonla iletişim kuran irşat ekibi üyeleri, daha sonra ev ziyaretleri gerçekleştiriyor. Sorunların belirlendiği görüşmelerde, dinin insan yaşamındaki önemi anlatılıyor. Tespit edilen ailelerle bağlarını koparmayan görevliler, telefon ve ev ziyaretlerini belirli aralıklarla sürdürüyor.

İl Müftüsü Muhammet Gevher, AA muhabirine yaptığı açıklamada, irşat ekibinin öncelikle intiharları engellemek amacıyla kurulduğunu söyledi. Ekibin, boşanmaları önleme, eşler arasındaki ve çocuklarla ilgili problemler gibi birçok konuyla da ilgilendiğini belirten Gevher, şöyle konuştu:

"Allah'ın verdiği canı kimsenin almaya hakkı yok. Dünyada ve ülkemizde maalesef intihar olaylarında bir artış görülüyor. Kahramanmaraş'ta da maalesef bu artışları yaşadık. Tabii her hastalığın her sıkıntının bir tedavisi olması lazım. Çalışmalar ve gayretler gösterilmesi lazım. Medyada bunlar günlerce haberleştirildi. İntihar haberleri doğrultusunda 'Acaba intiharların önlenmesine yardımcı olabilir miyiz, ailelerin dağılmaması için neler yapabiliriz?' düşüncesi doğrultusunda tedbir için irşat ekibini kurduk."

"Aileler başvuruyor"

Gevher, birçok ailenin, intihar etmesinden şüphe duyduğu bireyleri için irşat ekibine başvurduğunu dile getirdi. Kendilerine bildirilen intihar meyilli kişiler için bir dizi önlem aldıklarını vurgulayan Gevher, şöyle devam etti:

"Öncesi ve sonrasında alınan tedbirlerle birçok intihar girişimini önledik. Yaşanan bazı intihar olaylarını üzerine bizlere çok büyük görev düştüğünü bir kere daha anladık. İrşat ekiplerimizi her hafta en az 3 mahalle, köy ve beldeye dağıtıyoruz.  İntiharları önlemede ciddi adımlar attık. Önemler almaya da devam ediyoruz. Olayların azalmasına da vesile oluruz diye düşünüyoruz."

İntihar olaylarının sebeplerine de değinen Gevher, "Bir insanın istemediği kişiyle evlenmeye zorlanması, okul hayatında başarısız olma, eşler arasındaki sorunlar, gelin kaynana arasındaki problemler ve cinsel istismara varıncaya kadar intihar olaylarının çok çeşitli sebepleri var" diye konuştu.

Gevher, çalışmalarıyla şimdiye kadar yaklaşık 20 kişinin intihar girişiminin önlendiğini kaydetti. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title