Haberler

İron Demir'in Sahipleri Yüklü Bir Borçla Ortadan Kayboldu

Güncelleme:

İstanbul Anadolu Adliyesi'nde bugünlerde bir çok alacaklı avukatının ihtiyati haciz kararı aldırdıkları firma İron Demir San. Ve Konstrüksiyon İmalatı Tic. A.Ş. ve şirket sahipleri Cengiz- Engin Yıldırım kardeşler.

Mahkemelerdeki dava dosyalarından edinilen bilgilere göre ilk ihtiyati haciz başvuruları 26 Haziran'da yapılmaya başlandı. Zira anılan gün şirketin verdiği çeklerin de karşılıksız çıktığı gün olarak kayıtlara geçti.

ÇEKLE ALINAN DAİRE ÜZERİNE KREDİ

Edinilen bilgilere göre demir-çelik sektöründe 6 yıl önce küçük bir atölyede faaliyet göstermeye başlayan İron Demir'in sahibi Yıldırım kardeşler son zamanlarda şöyle bir yöntem geliştirdi. Yıldırım kardeşler, gayrimenkul pazarlaması yapan ya da kendisine ait gayrimenkulleri bulunan inşaat firmaları ile masaya oturdu. Satın alınan yüzlerce gayrimenkul için ödeme çek yolu ile yapıldı. Satın alınan gayrimenkul bankaya ipotek olarak gösterilerek yüklü krediler çekildi. Ancak ödeme günü gelen çeklerin karşılıksız çıkması ile de kriz ortaya çıktı.

ALACAKLILAR SIRAYA GİRDİ

İstanbul Anadolu Asliye Ticaret Mahkemeleri ve icra müdürlüklerinde bulunan dosya alacaklıları arasında bankalar, inşaat şirketleri, demir çelik firmaları ve gayrimenkul satışı yapan isimlerin oldukları görüldü. Merkezi Karabük'te bulunan Yolbulan Demir A.Ş., Kocaer Haddecilik A.Ş., İlci İnşaat-Özgün İnşaat A.Ş. ortaklığı, Türkcan Yapı Madencilik, Bursa Kaynak Makine ve İsmail Demirtaş Beton gibi bir dizi şirket ve kişinin ihtiyati haciz kararları aldıkları görüldü.

FABRİKANIN KAPISINA KİLİT

Alacaklılar bir yandan yasal takip süreçlerini başlatırken diğer yandan şirket sahipleri ile temasa geçmeye çalıştı. Ancak Gebze'deki fabrikası kapatılan İron Demir'in Kadıköy Kozyatağı'ndaki genel merkez binasında ise bir kaç çalışan dışında kimseye ulaşılamadı. İron Demir'in Samsun Çarşamba'da bulunan iki fabrikasının ise başka kişilere devredildiği iddia edildi. İron Demir'e yakın kaynaklardan biri şirket sahiplerinin 20 gün kadar önce yurtdışına çıktıklarını öne sürdü.

ŞİRKET AVUKATI: BORÇLAR ÖDENECEK

Telefonla ulaştığımız İron Demir'in avukatı Mehmet Can Erdündar ise "Müvekkillerin kimseyi dolandırma amacı yok. Var olan tüm borçları ödeme niyetindeler. Ticari bir sıkıntı yaşandı; sorun çözülmeye çalışılıyor" dedi. Av. Erdündar, Yıldırım kardeşler ile doğrudan temas kurup kuramadığı yönündeki soruya ise "Doğrudan kendileri ile görüşmem gerekmiyor" şeklinde yanıtladı. Şirketin piyasaya olan borcu konusunda ise muhtelif rakamlar söz konusu. Alacaklı bir bankanın avukatı borç miktarının 250 milyon TL olduğunu tahmin ettiklerini kaydetti. İron Demir'in avukatı ise borç miktarı konusunda net bir yanıt veremeyeceğini aktardı.

KÜÇÜK BİR ATÖLYDE KURULDU

2008 yılında İstanbul Tuzla'da 200 metrekarelik bir atölyede kurulan İron Demir, Kadıköy – Kartal Metro İnşaatı Tünel destekleme elemanları imalatlarını yaptı. Şirket zamanla işlerini büyüttü yeni yatırımlar yaptı. Metro inşaatları yanı sıra, 3. Köprü bağlantı yolları, baraj, tünel projeleri için gerekli üretimleri yaptı. İron Demir'in sahipleri Cengiz ve Engin Yıldırım kardeşler bu yılın başına kadar Çarşambaspor Kulübünde de yöneticilik yaptı. Şirket ortaklarından Engin Yıldırım, İnternette çektiği esprili kısa videoları ile de tanınıyor. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Engin Yıldırım İstanbul Kadıköy Kartal Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

MU-AY:

AKP. SILER. AMA. GARIP. VATANDAŞA. HACIZ. MEMURU. GÖNDERIR.

13
0
yanıtYanıtla
coşkun:

İRON Demir. . İRONİK Bir şekilde ortadan kaybolmuş. . Çok çabuk büyüyen AĞACIN İÇİ BOŞ OLUR. . Belediyeden KAP BİR İHALE, İHYA OL. . ??200M Kare yerden, çok çabuk büyü. . sonuç, BORÇ TAK ve KAÇ KAÇABİLDİĞİN YERE KADAR. . Borcum BORÇ, İNKAR ETMİYORUM DİYOR. . . Çok küçük detay var;NAAAAHHH ALIRSIN. . !!

5
1
yanıtYanıtla
osman:

Kesinlikle yandastir

5
0
yanıtYanıtla
NAZ:

Kimsenin ahı kimsede kalmaz YILDIRIM efendi, bana etin 3 yıl sonra Allahından buldun biraz geç oldu ama oldu, insan kullanıp atmak yalan konuşmak bedelsiz kalmazmış, kolay gele şimdi sana.

4
0
yanıtYanıtla
osmanlı:

yav arkadaş sabırlı olun biz tüccarlar olarak çok sabırsız bir bekleyin adam çıka gelir inşaıllah şimdiden bedduva etmeye başladılar unutma bedduva iki uclu mızrak gıbıdır. sen başkasına ne ıstersen sanada aynısı olur hıc merak etme.

2
2
yanıtYanıtla
Mehmet:

zengin olmak bu kadar kolaymı altı üstü 6 yıllılk firma 250 000 tl takmış işin içinde çok işşşş var belli banker Kastelli hadisesi

3
0
yanıtYanıtla
cavus:

ALLAH ONUN EN SEVDİĞİNİ ELİNDEN ALIR. ( KARISINI DEĞİL) ÇOCUĞUNU O ZAMAN AYAKLARI SUYA İNER

2
1
yanıtYanıtla
se:

sanırım zararına ihale almanın bedelini ödüyorlar. ihale almak için şirket içi örtülü ödeneğin miktarını fazlamı kaçırdınız.

0
1
yanıtYanıtla
CEZA HAKİMİ:

ÇOK BEKLERSİNİZ AKILLILAR SİZİ ALAYINIZ BERABER GÖTÜRDÜNÜZ BU YOLLARDA SOYDUNUZ SOĞANA ÇEVİRDİNİZ BIRAKINDA GERİ KALANDA BAŞINIZIN GÖZÜNÜZÜN SADAKASI OLSUN

1
0
yanıtYanıtla
aaa:

burası türkiye baktın durumlar sakat batma yolundasın hemen parayı gömüp yurtdısına kacıyorsun kanunu bu işin sonra bekle yabancılar yatırım yapsın babayı yaparlar yatırım

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title