Haberler

Irmak'ın Ailesine Psikolojik ve Sosyo-ekonomik Destek

AİLE ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü, Alaşehir'de komşusu tarafından tecavüz edilip boğularak öldürüldükten sonra gömülen 4 yaşındaki Irmak Kupal'ın ailesine, psikolojik ve sosyo-ekonomik destek vermeye başladı. Alaşehir Kaymakamlığı tarafından ise aile, ayrı bir eve yerleştirilecek.

Alaşehir'de gündelik işlerde çalışan 44 yaşındaki Bilal Kupal ile 27 yaşındaki Suriye Kupal çiftinin Menderes Mahallesi Elmadağ Caddesi 2 Sokak'taki evlerinin önünde oynayan kızları Irmak Kupal, geçen 14 Ekim'de ortadan kayboldu. Arama çalışmalarına rağmen küçük Irmak bulunamadı. Baba Bilal Kupal'ın şüphelendiğini söylediği Himmet Aktürk ise katıldığı televizyon programında suçunu itiraf etti. Türkiye'yi şoke eden itiraftan sonra Himmet Aktürk'ün gösterdiği bölgede üç gün arama yapıldı. Evine 2 kilometre uzaklıkta ilk olarak Irmak'ın ayakkabıları, ardından da bağ içerisinde cesedi bulundu. Irmak, kentte gözyaşları içinde toprağa verildi. Katil zanlısı Himmet Aktürk ise 'canavarca hisle öldürmek' suçundan tutuklandı.

AİLEYE PSİKOLOJİK DESTEK

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, yaşanan olayın ardından aileye hemen psikolojik destek verilmeye başlandığını ifade ederek, "Yaşanan olay gerçekten akıllara sığmayan bir olay. Olayın hemen ardından görevlendirdiğimiz bir psikolog ve bir sosyal hizmetler uzmanı tarafından aileye psikolojik destek verilmeye başlandı. Psikolojik desteğin ne zamana kadar süreceği konusunu psikolog karar verecek. Bizim tahminimize göre bu süre 1 yıl olabilir. Haftanın belirlenen günlerinde personelimiz evi ziyaret ederek, aileye psikolojik yardımda bulunacak" diye konuştu.

SOSYO-EKONOMİK YARDIM YAPILDI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Konan, ailenin maddi durumunu iyi olmaması sebebiyle, il müdürlüğü olarak sosyo-ekonomik destek adı altında maaş bağlandığını belirterek, "Psikolojik desteğimiz yanında ailemizin yanında maddi olarak da yer almak için sosyo-ekonomik destek adı altında maaş bağlandı. Bu destek sayesinde ailemize her ay 500 TL ile 600 TL arasında değişen maaş verilecek. İlk maaş önümüzdeki Aralık ayı başında ailemize verilecek. Ayrıca edindiğimiz bilgilere göre Alaşehir Kaymakamlığı ise ailemizi yeni bir eve yerleştirecek. Bu konuda çalışmalar başlamış. Ailemizin bu travmayı atlatması için gereken neyse yapılacak" diye konuştu.

- Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alaşehir Menderes Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title