Haberler

Irkçılar Danimarka?da Müslüman Mezarlığını Tahrip Etti

Irkçılar Danimarka'da Müslüman Mezarlığını tahrip etti

DANİMARKA'da ırkçı saldırılar arttı. Geçen ay önce Kopenhag'ın Brondby semtindeki Müslüman mezarlığına ve ardından İslam İnanç Toplumu Camiine saldırıda bulunan ırkçılar, bu kez Odense şehrinde, Korslökke Kilise Mezarlığındaki Müslümanlara ait bölüme saldırıda bulundular. Mezarlıktaki taşları tahrip eden saldırganların bulunması için çalışmalar başlatıldığını belirten Odense Emniyet Müdürlüğü'nden Hans Frederiksen 'saldırıyı kimlerin hangi amaçla ve nasıl gerçekleştirdiği konusunda bir bilgimiz yok, tahmin de yürütmek istemiyoruz. Kilise mezarlığının Müslümanlara ait bölümünde 50 mezar taşı kırılmış ve mezarlar tahrip edilmiş. Saldırının Pazar günü öğleden sonra gerçekleştirildiğini sanıyoruz. Görgü tanıklarının yardımına ihtiyacımız var' dedi.

BELEDİYE KAMERA SİSTEMİ İSTEMİYOR

Odense Belediyesi Şehircilik ve Kültür Dairesi Başkanı Thomas Östergaard Jörgensen henüz mezar sahiplerine bilgi verilmediğini ve en kısa zamanda verileceğini belirterek, benzeri saldırıları önlemek için nasıl bir önlem alacaklarını bilmediklerini söyledi. Thomas Östergaard Jörgensen, mezarlıkta kamera sistemi kurmayı düşünmediklerini belirterek 'mezarlıklar insanların ölen yakınlarını ziyaret ettiği, ailesi ve çocuklarıyla dolaştığı yerlerdir. Bu nedenle kamera sistemi veya akşamları kapatmayı düşünmüyoruz. Polisin soruşturmayı tamamlamasını bekleyeceğiz ama bu arada belediyede bu konu acilen ele alınacaktır' dedi. 10-15 cm. kalındığında mezar taşlarının param parça yapıldığı mezarlıkta saldırganların ellerinde çekiç balyoz gibi alet kullandıkları sanılıyor.

GÖRÜTÜ DÖKÜMÜ:

FOTOĞRAFLAR/

Tahrip edilen mezarlıklar

Haber: Ünsal TURAN / KOPENHAG (DHA)

(Tür: Dış)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Danimarka Kopenhag Odense Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

şovenizm ve nazizizim avrupanın başına bela olduğu gibi azınlıklarıda rahatsız edecek

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title