Haberler

İranlı Turistler Van'a "Erken Bayram" Yaşattı

Güncelleme:

Ramazan Bayramı'nı fırsat bilen çok sayıda İranlı, ülkeleriyle en uzun sınıra sahip Van'a akın etti.

Ramazan Bayramı'nı fırsat ile Van'a çok sayıda İranlı turist geldi gelmeyede devam ediyor.

Başta alışveriş merkezleri ve mağazalar olmak üzere cadde ve sokaklarda büyük yoğunluğun yaşanmasına neden olan İranlı turistler, yaptıkları alışverişle de kentteki esnafa erken bayram yaşattı.

İranlı turistler, otellerdeki doluluk oranını da yüzde 95'e ulaştırarak, terör olayları nedeniyle sıkıntı yaşayan turizmcilerin yüzünü güldürdü.

"GEÇTİĞİMİZ YILLARDAN DAHA ÇOK İRANLI GELDİ"

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, İranlıların tatil için Van'ı tercih etmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, bu tabloyu elde edebilmek için çok çaba gösterdiklerini söyledi.

Komşu ülkeyi sürekli ziyaret ederek kentin güzelliklerini tanıtmaya çalıştıklarını belirten Takva, şöyle devam etti:

"İranlıların, geçtiğimiz yıllara oranla daha fazla Van'ı tercih ettiklerine tanıklık ettik. Bu durum Vanımız için son derece önemlidir. Van'ın İran'a ihtiyacı var. Pazarı elimizde tutmamız, yakın bölgemizdeki bu insanları bölgemizde tutmamız lazım. Bunun için uygun koşullar yaratmaya başladık. Geçmiş yıllarda böyle bir İranlı yoğunlu yaşamadık. Özellikle bu sene tatil ve özel günlerde İranlıların büyük bir istek ve arzuyla Van'a geldiğini gördük. Bizler de esnafımızın İranlı turistlere sahip çıkmaları yönünde bir duyarlılık oluşturmaya çalıştık. Kalite ve fiyat standardını artırmak, onların burada rahat bir tatil geçirmeleri ve güvenli alışveriş yapmalarını temin etmemiz gerekiyor."

Takva, İran'dan gelişlerin artarak devam ettiğini vurguladı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına da değinen Takva, "Terörün ve kargaşanın olduğu bir coğrafya değil, barışın, huzurun ve güvenliğin coğrafyası olmalıyız." ifadesini kullandı.

"OTELLERDE DOLULUK YÜZDE 95'E ÇIKTI"

Akdamar Oteli Müdürü Zeki Ebiri de İranlı turistlerin kentte konaklamayı tercih etmesinin doluluk oranını artırdığını aktardı.

Bir süre öncesine kadar yüzde 10 olan doluluk oranının yüzde 95'e yükseldiğini kaydeden Ebiri, "Otelimizde 66 odamız var. Hepsi doldu. Şu anda otelimizde boş yer kalmadı. Gelen müşterilerimizi farklı yerlere yönlendiriyoruz. Kentteki otellerde doluluk oranı şu an yüzde 95 civarında. Bölgemizde ve son olarak İstanbul'da yaşanan terör saldırıları turizmi muhakkak etkilemiştir. Bu olayların, ülkemizin ekonomisi ve tanıtımı için bir an önce son bulmasını istiyoruz." diye konuştu.

"TÜRKİYE BU KÖTÜ OLAYLARI HAK ETMİYOR"

İranlı turist rehberi Mehdi Arghand ise İranlı turistlerin tatil ve özel günlerde Türkiye'yi tercih ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Altı yıldır sürekli Van'a turist getiriyoruz. Van'dan çok memnunuz. Özellikle Van'ın tarihi ve doğal güzellikleri çok fazla. Buraları her fırsatta geziyor ve çok beğeniyoruz. Van hem alışveriş konusunda hem de havaların Antalya ve diğer illere göre daha serin olması nedeniyle bizleri çekiyor. Terör olayları henüz Van'ı etkilememiş. İstanbul'daki son terör saldırısı biraz gündemi meşgul etti. Türkiye ile olan ilişkilerimiz nedeniyle tercih ettiğimiz ilk ülke burasıdır. Türkiye bu kötü olayları hak etmiyor."

Kente gelen Elham Cabarzade, alışveriş için geldikleri Van'da güzel dostluklar kurduklarını dile getirerek, "İstanbul'daki saldırı bizleri çok üzdü. Olayı duyar duymaz, sosyal paylaşım hesaplarımızda terörü lanetledik. İnşallah bu olaylar en kısa zamanda sona erer. Bizler Türkiye'yi çok seviyoruz." dedi.

Turistlerden Hasan Nacafi de "Türkiye çok güzel. İran'a yakın olduğu için sürekli alışverişimizi Van'dan yapıyoruz. Burayı ve insanını çok seviyoruz, ancak yaşanan bu terör saldırıları bizleri çok üzüyor. Türkiye bizim için çok önemli." şeklinde konuştu.




Kaynak: AA / Ekonomi

Ramazan Bayramı Türkiye İran Turizm Turizm Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (44)

ALİ:

GİDE GİDE KEKOLAR IN BÖLGESİNE GİTMİŞLER. AKDENİZ E GELİN MEDENİYET ŞEHİRLERİNE.

22
48
yanıtYanıtla
YAŞASIN KÜRT VE TÜRK KARDEŞLİĞİ:

SALAK ALİ SENİN GİBİ CAHİL DÜŞÜNENLERİN YÜZÜNDEN BU ÜLKE BU DURUMDA AYRIMCI OLMA BÖLÜCÜ OLMA

yanıt27
yanıt5
KEKO ÇI KIR TE:

RAHAT OL HER YERDEYİZ

yanıt10
yanıt8
...:

Keko ne lan öğrenmişisiniz bir iki kelime yok keko yok kro ??

yanıt8
yanıt1
KEKE TE ME:

KEKO = ABİ demektir. KRO = EVLAT (Erkek) demektir.

yanıt8
yanıt5
ALİ:

NE LAN KÜRT LER ZORUNUZAMI GİTTİ LAFIM. VERGİ VERMEZSİNİZ HER ÜREMEYE ÇOCUK MAAŞI ALIRSINIZ. DEVLET E KURŞUN SIKARSINIZ ARAP IRKIM BİLE SİZİN KADAR HAİN DEĞİL.

yanıt5
yanıt6
süleyman...:

pkk lılar şimdi bombayı patlatır. . ha pkk ha ışid aralarında hiç fark yok. .

20
14
yanıtYanıtla
urfalı Türkmen:

bizde iranlı Türkleri çok seviyoruz. iranı olup bizi seven herkeside seviyoruz. Van adına çok sevindim. van pkk ve benzeri örgütlere pirim vermez ise doğunun istanbulu olur.

23
7
yanıtYanıtla
VANLI TÜRK:

Hoşgelmiş sefa getirmiş iranlı arap ve türkmen kardeşlerimiz

13
13
yanıtYanıtla
VANGÖLÜ:

SEN YA ACEMSİN YADA ERMENİ ZİRA VAN DA TÜRK ASILLI AİLE YOKTUR

yanıt11
yanıt11
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title