Haberler

İranlı Komutan, Rusya'nın Suriye Operasyonunun Mimarı Oldu

Güncelleme:

Suriye'de savaşın dengesinin İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney'in Rusya Devlet Başkanı Putin'e temsilcisini yollamasıyla değiştiği öne sürüldü. Aracı, "Esad'ı kurtarma şansı var" mesajı verince Putin'in İran'ın Ortadoğu'daki politikalarının mimarlarından olan İranlı komutanı kastederek "O halde bana Kasım Süleymani'yi yollayın" dediği ortaya çıktı.

RUSYA, HAZAR'DAN VURDU

Rusya, Suriye'deki IŞİD hedeflerinin Hazar Denizi'nde konuşlandırılan Rus savaş gemilerinden fırlatılan uzun menzilli füzelerle vurduğunu açıkladı. Rus televizyonlarından canlı yayınlanan bir toplantıda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i bilgilendiren Savunma Bakanı Sergey Şoygu, dört savaş gemisinden 26 füze atıldığını belirtti. Rusya Devlet Başkanı Putin toplantıda ABD, Türkiye, Suudi arabistan, İran ve Irak'la işbirliğini sürdürme talimatı verdi.

HALEP'E BOMBA YAĞDI

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a bağlı kara birlikleri de dün harekete geçti. Rus uçaklarının son 2 günde yoğun şekilde bombaladığı Hama ve İblid'de taarruz başlatan rejim güçlerinin muhaliflere ait noktaları karadan karaya füze sistemleri ve top ateşiyle bombaladığı belirtiliyor. Yerel kaynaklar rejim güçlerinin Hamas'ın kuzeyindeki Morek, Ma'an ve Tecemul el Masafne beldelerinden ilerlemeye çalıştığını belirtiyor. Rejimin hedefinde ilk etapta, muhaliflerin Kafr Nebude, Kafr Zeyte ve Latamna beldeleri var. Rus uçakları ilk kez Halep merkezine de saldırılar düzenledi. Saldırılarda, aylardır Esad güçlerinin ele geçiremediği, ÖSO kontrolündeki mahalleler hedef alındı.

OPERASYONUN MİMARI SÜLEYMANİ

Reuters haber ajansı, Suriye'de Beşar Esad rejimini kurtarmak amacıyla Rusya'nın başlattığı operasyonun mimarının İranlı Tümgeneral Kasım Süleymani olduğunu öne sürdü. Ajans, haberinde Süleymani'nin Temmuz ayında başkent Moskova'ya yaptığı ziyarette Esad'ı kurtarma planının ayrıntılarını Rus yetkililere anlattığını yazdı. Esad'ın güvenliğinden endişe duyan Rus yetkililerle ortaklaşa bir harekat planı hazırlayan Süleymani'nin şu günlerde vaktinin büyük bölümünü başkent Şam'da geçirdiği, Devlet Başkanı Beşar Esad'la düzenli olarak görüştüğü söyleniyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rusya Federasyonu Vladimir Putin Beşşar Esed Suriye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500

Yorumlar (44)

müdürMobil-ANDROID:

ALLAHIM SEN RUSYA VE IRANA YARDIMINI ESIRGEME ONLARDAN ONLARA GÜÇ VE KUVVET VER ALLAHIM

21
8
yanıtYanıtla
DiyarbakırlıMobil-ANDROID:

Adamın hası Kasım komutan :)

15
13
yanıtYanıtla
musa can:

yau adam isid mücahit cihatcilari sünet etmeye gidiyo !!!!!

yanıt2
yanıt1
Zijici MakujMobil-IOS:

Zafer bizim olacak Le İlahe illallah Ali Resul Allah!!!!!

1
17
yanıtYanıtla
adem:

sen bir provakatörsün. . Amacın sunni ile şii arasına nifak sokmak . . Allah bir Peygamber bir. . Hz. ali resul değil Allah''ın veli kuludur. . Sultanul evliyadır. .

yanıt2
yanıt0
Gül:

YERYÜZÜNÜN EN FITNE KAVMI , IRAN ALLAH SIZI KAHRETSIN BÜTÜN FITNELIKLERINIZ SIZI BULUR INSALLAH !!

8
10
yanıtYanıtla
adem:

iran ne işbirlikçi arap ülkelerine ne de ABD müttefiki Türkiye''ye benzemez . İran''ın bu bağımsız siyaseti zorunuza gitmesin. onlar peygamber aşığı Selman-ı Farisinin torunlarıdır.

yanıt3
yanıt3
D.CAN:

SELMAN-I FARİSİ DE İRANLI. PEYGAMBERİMİZE YOLDAŞLIK ETMİŞ. AYNI KAVİMDEN ANLADIN MI?

yanıt2
yanıt2
Gül:

SENIN GIBI SALAKLAR ÖYLE SANIRLAR SELMAN-i FARIDI BUNLARI GÖRSE SIZ MÜSLÜMANMISINIZ DERDI ( MÜSLÜMAN FITNE OLMAZ ) TÜRKIYENIN EN BÜYÜK DÜSMANLARININ BASINDA YER ALIR IRAN !

yanıt6
yanıt1
dogrucu:

iranmı abd ye yardım edip ırakı iranmı abd fransaya yardım edip libyayı vurdu iranmı abd ve ortaklarına yardım edip suriyeyi israil istiyor diye bölmeye çalışıyor birazda ALLAH için dogruyu konuşun fitnede sizsiniz sahte müslümanda siz esas en büyük tehlike sizsiniz müslüman görünümlü fitneler

yanıt0
yanıt1
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title