Haberler

İranlı İşadamları Antalya'da

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Antalyalı iş adamlarının İran ile ticari ilişkiler kurmak istediğini belirterek, "Ticari ilişkileri geliştirmek iki ülke için de yararlı olur.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Antalyalı iş adamlarının İran ile ticari ilişkiler kurmak istediğini belirterek, "Ticari ilişkileri geliştirmek iki ülke için de yararlı olur." dedi.

ATB'den yapılan açıklamaya göre, çeşitli temaslar için Antalya'da bulunan İranlı 3M Co Ticari Müdürü Mehdi Nejati ile Asia Trading Genel Müdürü Ali Haghighat ve Mohammed Haghighat, ATB Başkanı Çandır'ı ziyaret etti.

Antalya'nın ekonomik potansiyeli hakkında bilgi alan iş adamlarının, Antalya'da ticari faaliyetleri artırmak istediklerini söyledikleri bildirildi.

Açıklamaya göre, Asia Trading Genel Müdürü Ali Haghighat, Antalya'nın tarım ve turizmde adından söz ettiren bir kent olduğunu belirterek, "Antalya'da ticari faaliyetlerimizi artırmak istiyoruz. Karşılıklı işbirliğiyle ülkelerimiz arasındaki ticareti canlandırabiliriz." dedi.

Çandır'ın da ambargonun kalkmasıyla birlikte komşu ülke İran ile ticari ilişkilerin hareketleneceğine inandığını belirterek, şunları söylediği kaydedildi:

"Antalyalı iş adamları İran ile ticari ilişkiler kurmak istiyor. Ticari ilişkileri geliştirmek iki ülke için de yararlı olur. Karşılıklı işbirliğiyle yatırım olanakları yaratılıp, ticaret potansiyeli artırılabilir.(Rusya ile yaşanan kriz) Bu tür krizlerin ticari ilişkilerde zaman zaman yaşanabileceğini ve krizin geçici olduğunu düşünüyoruz. Krizin bir an önce bitmesini bekliyoruz. Rusya krizi iki ülke ekonomisini de olumsuz etkiliyor. Umarız iki ülke halklarının daha fazla zarar görmemesi için olumsuz hava bir an önce giderilir."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ali Çandır Antalya İran 3m Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title