Haberler

İran ve Suudi Arabistan Arasındaki Hac Sorunu

İran Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı Said Ohedi, "Vatandaşlarımızın başka ülkeler üzerinden hacca gitmesi doğru olmayacaktır.

İran Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı Said Ohedi, "Vatandaşlarımızın başka ülkeler üzerinden hacca gitmesi doğru olmayacaktır." dedi.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tesnim'e konuşan Ohedi, Suudi Arabistan'la hac konusunda yaşanan anlaşmazlığa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suudi Arabistan'ın uzlaşmacı tavırlarına rağmen bu yılki hac mevsimi düzenlemeleri için hazırlanan anlaşmaya imza atmayan İran'ın Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı Ohedi, Suudi Arabistan'ın İranlı hacıların hac merasimine katılmalarını engellediğini ve bunun da daha önceden planlanmış "siyasi senaryo" olduğunu öne sürdü.

Ohedi, üçüncü ülkeler üzerinden hac merasimine katılabilecek İran vatandaşlarına uyarıda bulunarak, "Bu yıl Suudi Arabistan tarafından İran aleyhine psikolojik bir ortam hazırlandığı ve İranlı hacı adaylarına konsolosluk hizmeti sunulmayacağı için vatandaşlarımızın başka ülkeler üzerinden hacca gitmesi doğru olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

İran'ın İslami İrşad ve Kültür Bakanlığı, Suudi Arabistan'la yaşanan vize sorunu, hacıların kutsal topraklara gidişi ve güvenliği gibi konularında anlaşma sağlanamadığı için İranlı vatandaşların bu yıl hac merasimine katılmayacaklarını açıklamıştı.

Suudi Arabistan yönetimi ise İranlı hacı adaylarının ibadetlerini yerine getirmesi için İran Hac ve Ziyaret Kurumu heyetinin öne sürdüğü taleplerin karşılandığını ancak İranlı heyetin hac mevsimi düzenlemeleri için hazırlanan anlaşmaya imza atmadığını savunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan İran Hac Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title