Haberler

İran Uzmanlar Meclisi Başkanı'nın Ölümü

Keni’nin cenazesi, Tahran Üniversitesi'nde kılınan namazın ardından Rey kentinde toprağa verildi.

İran Hubregan (Uzmanlar) Meclisi Başkanı Ayetullah Muhammed Rıza Mehdevi Keni, son yolculuğuna uğurlandı.

Tahran Üniversitesinde düzenlenen törende, cenaze namazını İran'ın dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney kıldırdı. Keni'nin cenazesi daha sonra vasiyeti üzerine Tahran'ın güneyindeki Rey kentinde yer alan Abdulazim Hasani türbesinde, Ayetullah Molla Ali Keni'nin yanında toprağa verildi.

Keni'nin cenaze törenine, devlet erkanı, İranlı alimler, askerlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Ayetullah Mehdevi Keni 4 Haziran'da geçirdiği bir kalp krizi sonucu Tahran'da tedavi altına alınmıştı, 21 Ekim'de 83 yaşında vefat etmişti.

İran'da gerçekleşen 1979 Devrimi'nden sonra Ayetullah Humeyni tarafından bir çok önemli göreve getirilen Keni, 2011 yılında Uzmanlar Meclisi Başkanlığına seçilmişti.

Üyeleri doğrudan halk tarafından seçilen Uzmanlar Meclisi, 86 din aliminden oluşuyor. Uzmanlar Meclisi, İran'ın en önemli otoritesi olan "Rehber"in atanması ve denetlenmesi, Rehber'in ölmesi halinde yeni dini lideri belirleme görevlerini yürütüyor. Bugünkü Rehber Ayetullah Ali Hamaney'in atanması da 1989'da Uzmanlar Meclisi tarafından yapılmıştı. - Tahran

Kaynak: AA / Güncel

Ayetullah Ali Hamaney İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title