Haberler

İran Televizyon Kanalından Türkiye'de Film ve Dizi Yatırımı

Türk dizilerinin Ortadoğu satış haklarını elinde bulunduran İran kanalı GEM TV, Türkiye'de gerçekleştireceği 20 dizi film projesinin ilkini Antalya'da çekiyor.

Türk dizilerinin Ortadoğu satış haklarını elinde bulunduran İran kanalı GEM TV, Türkiye'de gerçekleştireceği 20 dizi film projesinin ilkini Antalya'da çekiyor.

"Muhteşem Yüzyıl", "Karadayı", "Fatmagül'ün Suçu Ne" ve "Yaprak Dökümü" gibi Türk dizilerinin Ortadoğu ülkelerindeki yayın hakkını elinde bulunduran GEM TV, ilk kez iç yapım olarak dizi film projesine başladı.

İran rejiminden dolayı merkezi İngiltere'de bulunan GEM TV, kuruluş tarihinden bu yana ilk kez gerçekleştirdiği dizi projesinin çekimlerini Antalya'da yapıyor.

Başrolünde Türk oyuncu Reha Beyoğlu'nun oynadığı dizinin, 60 bölüm olarak yayınlanması planlanıyor.

- GEMTÜRK kanalı açılmak üzere

GEM TV sahibi Saeed Karimian, Antalya'da bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Farsça, Arapça, Kürtçe ve Azerice dillerinde kanalları bulunduğunu, Türkçe ve İngilizce kanallarının da 2016 yılında yayına başlayacağını söyleyerek, şunları belirtti:

"Türkiye'de 2016 yılından itibaren yüz sinema, yirmi dizi projesine başlamak istiyoruz. Yaklaşık 11 aydır sadece bu projeler için fizibilite ve araştırma yapıyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki bin 400 çalışanımız, bir ay içinde bu projeler için Türkiye'ye gelecek. Projeler için iki büyük plato aldık. Bunların biri İstanbul'da, biri de Antalya'da. 2016 yılında projelere başlamak istiyoruz. Bu projelerde çekeceğimiz dizi ve filmler Farsça ve Arapça olacak. Tüm yapımlarımız Türkçe olarak da yayına girecek. GEM grubu çok özel bir grup. Dünyada 8 ofisi olan bir grup. En büyük hedefimiz böyle devam ederse 2016 yılında yine GEM TV diğer ülkelerin çok önüne geçecek. Buradaki medyaya olan güvenimizden ve medyanın çalışma sistemini çok beğendiklerinden dolayı tercihlerini buradan yana kullanacaklar."

Karimian, GEMTÜRK kanalının açılmak üzere olduğunu ve anlaşmasının yakın bir zamanda tamamlanacağını vurgulayarak, çektikleri tüm dizilerin orada da yayınlanacağını ifade etti.

En çok "Muhteşem Yüzyıl" ve "Fatmagül'ün Suçu Ne" sevildi

Karimian, bir gazetecinin Türk dizilerinin Ortadoğu'da neden bu kadar çok izlendiği yönündeki sorusuna, "İranlılar kültür olarak Türklere çok yakın oldukları için dizilerde Türklerin hissettiklerini İranlılar da aynı şekilde hissediyor. Amerikan ya da diğer ülke dizilerinden kendilerine daha yakın buluyorlar. Türkiye'de dizilerde oynayan oyuncular, İran'da belki daha fazla tanınıyor ve seviliyor" diye konuştu.

Kanallarında 120 Türk dizisinin yayınlandığını vurgulayan Karimian, en çok sevilen ve izleyici çekenlerin "Muhteşem Yüzyıl" ve "Fatmagül'ün Suçu Ne" olduğunu kaydetti.

"İlk proje olduğu için zorluklar çekiyoruz"

GEM TV'nin çektiği ilk dizi "Kalori Yasak"ın başrol oyuncusu Reha Beyoğlu, ikinci projede yer aldığını, daha önce 2013 yılında vizyona giren "Atatürk'ün Fedaisi Topal Osman" filminde başrol oynadığını anlattı.

Türk dizilerinin GEM TV aracılığıyla Ortadoğu'ya ulaştığının altını çizen Beyoğlu, "Türk oyuncularımız dizilerle Ortadoğu'da sevilen karakterler oldular. Benim bir şansım var. Böylesine güzide bir kanalda ilk kez çekilen dizinin başrol oyuncusu oldum. İlk proje olduğu için zorluklar çekiyoruz. Hatalar ve acemilikler var" dedi.

16 bölümü çekildi

Yapım Koordinatörü Elif Demirelli de dizide Antalya'nın güzel yerlerini mümkün olduğunca kullanmaya çalıştıklarını, dizinin 16 bölümünün çekimlerinin yapıldığını söyledi.

Dizi fragmanlarının medyada yer aldığını aktaran Demirelli, "Bu diziden sonra diğer dizi ve sinema projelerine başlayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Antalya İran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

Uyanıklar. Türk yapımcıların kazançlarını ilk elden kendileri almak istiyor.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title