Haberler

İran Tahkimin Gereğini Yerine Getirecek

Güncelleme:

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Rahimpur: "Tahkimin gereğini daha fazla gaz vererek veya nakit olarak yerine getirmemiz lazım. İçiniz rahat olsun, paranız bizde kalmaz."dedi.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı İbrahim Rahimpur, Ankara ile Tahran arasında doğalgaz fiyatları nedeniyle yaşanan anlaşmazlığın ardından verilen tahkim kararını kabul ettiklerini belirterek, "Tahkimin gereğini daha fazla gaz vererek veya nakit olarak yerine getirmemiz lazım. İçiniz rahat olsun, paranız bizde kalmaz. Sorun yakında çözülecek" dedi.

Bölgesel ve ikili konularda siyasi istişarelerde bulunmak üzere Ankara'ya gelen İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Rahimpur, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

İRAN TAHKİMİN KARARINI KABUL ETTİ

Rahimpur, doğalgaz konusunda daha önce Türkiye ile farklı düşüncelere sahip olduklarını kaydederek, "Bu konuyla ilgili iki taraf bir türlü anlaşamadı. Konu tahkime intikal etti. Dolayısıyla tahkimden Türkiye lehine çıkan kararı kabul ediyoruz. Ancak, tahkim bizlere 'ben bu kararı verdim, kendiniz bir araya gelin ve anlaşın' dedi. Şimdi bu süreç işliyor" değerlendirmesinde bulundu.

"PETROL BAKANI GELECEK, SORUN YAKINDA ÇÖZÜLECEK"

Rahimpur, iki ülkenin uzmanlarının bir araya gelerek tahkimin sonuçlarını müzakere ettiklerini belirterek, şöyle devam etti: "Büyük bir ihtimalle İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene de Türkiye'ye gelecek. Dolayısıyla bu sorun yakında çözülecek. Edindiğim bilgiye göre, şu anda uzmanlar konuşuyor zaten. Halen İran'dan doğalgaz ihraç ettiğimiz borunun da vanası kapalı değil. Biz doğalgaz satıyoruz ve parasını alıyoruz. Tahkimin kararını kabul ediyoruz, bunun gereğini daha fazla doğalgaz vererek veya nakit olarak yerine getirmemiz lazım. İçiniz rahat olsun, paranız bizde kalmaz."

YAPTIRIMLARIN KALKMASI SONRASI İRAN

Yaptırımların kaldırılmasının ardından İran'ın enerjide izleyeceği yol haritasını da değerlendiren Rahimpur, "Yeni süreçte İran'ın hem doğalgaz hem de petrol ihracatı artar, herhangi bir öncelik söz konusu değil. Arz-talep meselesi pazar ne istiyorsa ona göre cevap vereceğiz" dedi.

TÜRKİYE İRAN'DA BİN TANE OTEL YAPABİLİR

Yabancı yatırımcıları ülkeye çekmek için çok fazla projelerinin olduğunu anlatan Rahimpur, "Ulaştırma, demiryolları, petrol rafineleri, otel ve fabrika yapımı, güneş, rüzgar enerjileri gibi konularda projelerimiz var. Öncelikle yarım kalan 2 bin projeyi tamamlamamız gerekiyor, İran pazarı herkes için cazibeli. Söz gelimi, Türkiye İran'da bin tane otel yapma işine girebilir. Projeyi kendilerine veririz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Tahran İran Politika Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (31)

Culsuz Bilo:

Cehape iktidarda olsa Irana parayi biz öderdik. Iki aydir poster krizini çözemeyen bir parti ülkeyi borç batağında birakirdi. Hamdolsun Ak Parti ile ülke 15 yilda şaha kalktı.

26
23
yanıtYanıtla
Geri zekali avcisi:

15 yilda saha kalkdida ondanmi hala culsuzsun tam bir geri zekali desem geri zekalilara hakaret olucak

yanıt16
yanıt7
çulsuz ibo:

evet çulsuz

yanıt2
yanıt1
doğukan 65:

Paranız bizde kalmaz demiş iran. Akp zamlarla milyonlarca insanın hem parasını hem ahını aldı. Biz bu parayı nasıl alıcaz bilen var mı benim bildiğim hukuk olan ülkelerde hukukla hakkını alıyorsun peki türkiyede nereye başvuralım buranın hukuğu akp ye çalışıyor. Akp ye rüşvet veren zenginlere çalışıyor.

29
12
yanıtYanıtla
rahmi:

sen eski chp hükümetiyle karıştırıyorsun sanırım bi gecede bankaları boşaltanlarımı san dın emekli maaşını deprem yardımlarıyla ödeyen hükümetmi sandın develüasyon olmayınca kuduruyorsunuz değilmi sizi gidi faizciler sizi daha bide utanmadan burada yazı yazabiliyorsunuz hadi naaaaaaaaaşşşşşşşşşşşşşş

yanıt28
yanıt19
öztürk:

Getirmemiz lazım değil getireceğiz diyeceksin.paramız kalmaz madem niye mahkeme kararını beklediniz! 40 dereden su getirdiniz vermemek için sözde müslümanlar...

34
3
yanıtYanıtla
ASABİ:

TAHKİME GİDECEĞİNE ANLAŞIP ZAMANINDA UĞRAŞTIRMASALARDI YA KENDİLERİNİNDE GÖZÜMÜZDE İTİBARI OLURDU ZATEN KARAR TAHKİMDEN ÇIKTIKTAN SONRA MUCBUR PARALARI VERECEKLER

31
3
yanıtYanıtla
hukuk:

iran kadar dürüst olun bizden memuriyeti çaldınız bizim bölümlere ilahiyat atadınız sizde bizim hakkımızı verin zıkkım olsun size

13
20
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

artık iran uyanması lazım meshepçiliği bırakması lazım türklerden irana zarar gelmez

28
2
yanıtYanıtla
pers:

siz de uyanin hacli ittifakindan cikin bizimle birlikte olun cunku iranla turkiye birlesirse haclilari en huzunlu gunu olur

yanıt2
yanıt2
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title