Haberler

İran: Rusya Hemedan'ı Kullanmaya Devam Ediyor

Güncelleme:

Rusya'nın Suriye operasyonları için kullandığı Hemedan'dan ayrıldığı öne sürülmüştü. İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Rusya'nın üssü kullanmayı sürdürdüğünü açıkladı.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Rusya'nın ülkenin batısındaki Hemedan Şehit Nuje Hava Üssü'nü kullanmaya devam ettiğini söyledi.

SORULARA CEVAP VERDİ

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, mecliste konuşan Laricani, ülkedeki askeri bir üssün Rusya'nın kullanımına sunulmasına karşı çıkan 20 milletvekilinin sorularına cevap verdi.

"MÜSLÜMANLARIN ÇIKARINA"

Laricani, ülkedeki hiçbir üssün başka bir ülkeye verilmediğini ifade ederek, Tahran ve Moskova arasında terörle mücadele konusunda yakın iş birliği kurulduğunu bunun da bölgedeki Müslümanların çıkarına olduğunu savundu.

"YAKIT İKMALİ DURDURULMADI"

Rus bombardıman uçaklarının İran'daki üssü halihazırda kullandığı bilgisini veren Laricani, "Rus uçakları Hemedan'daki üssü yakıt ikmali amacıyla kullanıyordu ve bu da durdurulmadı." dedi.

"ŞİMDİLİK SONA ERDİ"

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, dün düzenlediği basın toplantısında, Hemedan'daki üssü kullanan Rus uçaklarının operasyonlarının "şimdilik" sona erdiğini duyurmuştu. Daha sonra Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov da İran'ın Hemedan üssünü kullanan uçakların görevlerini tamamlayarak Rusya'ya geri döndüklerini açıklamıştı.

"GİZLİ KALMALIYDI"

Üssün Rusya'ya kapatılması haberinin İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan'ın, pazar akşamı, İran devlet televizyonuna yaptığı açıklamadan sonra verilmesi dikkati çekmişti.

Dehkan, ülkenin batısındaki üssün Rus uçaklarının kullanımına açılmasının gizli kalması gerektiğini ancak Moskova'nın buna uymayıp gösteriş yapmak için yakışıksız bir şekilde bu konuyu medyaya duyurduğunu söylemişti.

DEVRİMDEM SONRA İLK

Ülkenin batısındaki Hemedan Şehit Nuje Hava Üssü, geçen hafta Suriye'de hava saldırıları düzenleyen Rusya'ya ait uçakların kullanımına açılmıştı. Üssün Rusya'ya açılmasıyla İran'da "1979 İslam Devrimi"nden sonra ilk kez yabancı bir devlete ülkedeki askeri tesisleri kullanma izni verilmiş oldu.

'KISMİ İŞ BİRLİĞİ'

İran anayasasının herhangi bir yabancı devlete üs verilmesini yasaklayan hükümlerine karşın yönetim bunun üs tahsisi değil, kısmi iş birliği olduğunu savunuyor.

İranlı bazı milletvekilleri ise üssün Rus uçaklarının kullanımına açılmasının anayasanın ihlali olduğuna ilişkin itirazlarını Meclis Başkanı Ali Laricani'ye iletmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Laricani Moskova Rusya İran Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
title