Haberler

İran Medyasından Barzani'nin Ankara Ziyaretine Tepki: Tartışmalı Ziyaret

Iraklı Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Türkiye'ye yaptığı ziyarete, Erbil ile Bağdat arasındaki ihtilafta Maliki hükümetine büyük destek veren İran'ın medyasından tepki geldi.

Iraklı Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Türkiye'ye yaptığı ziyarete, Erbil ile Bağdat arasındaki ihtilafta Maliki hükümetine büyük destek veren İran'ın medyasından tepki geldi. Ziyaret "tartışmalı" olarak nitelenirken Kürt bölgesinin "teröristlere sığınak sağladığı" iddialarına yer veriliyor.

İran devletinin İngilizce haber kanalı PressTV, "Kürt lideri, gerginlikler arasında Türkiye'yi ziyaret ediyor" başlığı ile verdiği haberde Barzani'nin Ankara ziyaretini "tartışmalı" olarak niteliyor.

"Ziyaret, Bağdat'taki merkezi hükümet ile Kürdistan Bölgesel Hükümeti arasındaki gerginliklerin büyüdüğü bir döneme rastlıyor" denilen haberde merkezi hükümetinin, Bağdat'ın izni olmadan petrol ihraç ettiği için Kürt Bölgesel Yönetimini defalarca sert biçimde eleştirdiği belirtiliyor.

PressTV'nin Bağdat'ın kısa bir süre önce Kuzey Irak'tan pompalanan petrolü ihraç ettiği için Türkiye hakkında yasal işlemlerde bulunduğu anımsatılan haberinde Bağdat'ın petrol satışlarının merkezi hükümetin denetiminde yapılması gerektiğini söylediği de kaydediliyor.

Bu arada, İran kanalı, Ulusal Iraklı İttifak'ın (NIA) ülkenin "düşmanlarının Kürdistan bölgesini, ülke çapında sabotaj eylemlerini yönlendirmek için kullandıkları" uyarısını yaptığına dikkat çektikten sonra NIA Başkanı İbrahim El Caferi'nin de "Şiddetin yaşandığı bölgelerden kaçan Iraklıların Kürdistan üzerinden güvenli bir bölgeye ulaşmalarına izin vermedikleri" gerekçesiyle Kürt yetkililerini kınadığına da işaret ediyor.

Haberde ayrıca Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin kısa bir süre önce dile getirdiği, Kürt bölgesinin "teröristlere sığınak" sağladığı gibi göründüğü iddiası da anımsatılıyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mesut Barzani Türkiye Bağdat İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title