Haberler

İran: Türkiye Suriye ile İlgili İsrail'e Bilgi Aktarıyor

Güncelleme:

İranlı haber ajansı, Halep'teki teröristlerin Türkiye'den getirdiği silahları kullandığını ve Türkiye'nin İsrail'e bilgi aktardığını iddia etti.

İç savaşın üçüncü yılına girilen Suriye'den Türkiye'ye yönelik suçlamalar gelmeye devam ediyor. İranlı medya kuruluşlarında da yankı bulan haberlere göre El Kaide'nin Suriye kolu olarak bilinen El Nusra cephesinin Halep kentinde Suriye ordusuna karşı Türkiye'den getirdikleri ağır silahları kullandığı belirtilirken Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan'ın, İsrail'e bilgi aktarımı yapıp "Siyonist rejim" casuslarına destek verdiği iddiaları yer alıyor.

"TÜRKİYE'DEN GETİRDİKLERİ SİLAH VE TOPLARI KULLANIYORLAR"

İranlı haber ajansı Farsnews'ün aktardığına göre son günlerde sert çarpışmalara sahne olan Halep kentine, Türkiye üzerinden, aralarında Çeçenlerin de bulunduğu 5 bin kadar "ecnebi terörist" girdi ve Halep'teki "teröristler" Türkiye'den getirdikleri ağır silahları, El Nusra Cephesi ise Türkiye'den getirdikleri "topları" kullanıyor.

"İSRAİLLİ CASUSLARIN SURİYE'YE GİRMESİNE YARDIM EDİYORLAR"

Yine İran Radyo Televizyon Kurumu'nun aktardığı başka bir iddiada ise, Türkiye, Katar ve Arabistan, İsrailli casusların Suriye'ye girmesine yardım ediyor ve bölgedeki "teröristler"den casuslara destek vermesini istiyor. Ayrıca bu üç ülkenin güvenlik teşkilatlarında İsrail'e bilgi aktarımı yapmak ve İsrailli "elemanlar"ın daha rahat çalışmasını sağlamak için "özel masalar" kurulduğu belirtiliyor.

Ayrıca haberde, bu üç ülkenin Suriyeli uzman ve askerlere yönelik suikast planlarında İsrail ile birlikte çalıştığı savları yer alıyor.

Kaynak: ANKA / Dünya

Türkiye Suriye İsrail İran Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (39)

asiizmirlibuse.f.35@hotmail.com:

israile bilgiaktarmasöz konusu bile olamaz benim duşunce silah yardımına gelınce keser doner sap doner gün gelir hesap doner siz 40 yılı aşkın bır suredir pkk besleyip kolamadınızmı bunca şehit verilirken aklınız nerdeydi şimdimi akılandınız sılah yardımı konusunda eyerki yapılıyosa helall başbakana şehitlerimiz kanı daha kurumadı pkk yılarca koruyup barındıranlar az bile .

10
13
yanıtYanıtla
sitemverlust5@hotmail..com:

Allah Iraninda Tr ninde Irakinda Suriyeninde bin belasini versin vede verecek.

6
14
yanıtYanıtla
taraflı22sararinca@hotmail.com:

ne kadar dengesiz bir insansın

yanıt0
yanıt0
SAĞDUYUeniscanli@hotmail.com:

Herkes biliyor ama söylemekten sanki kaçınıyor.Bu bir alevi-sünni savaşı.Türkiye sınırında olansa Kürt-Arap savaşı.Şii İran'ın neden Esad'ın yanında yer aldığına iyi bakmak,iyi okumak lazım.İran artık resmen Rusya'nın müttefikidir.Bizim dostumuz hiç olmadılar,olmayacaklar.Bunu aklınıza sokun!Türkiye'nin iki tane yumuşak karnı var.Birisini zaten devreye soktular.30 yılda ülke ne hale geldi.Artık dikiş tutmuyor.KÜRTÇÜLÜK.Diğeri Zamanını bekliyor.ALEVİ-SÜNNİ çatışması.Mısır,Suriye.Oraları bırakın da yangın evimize yaklaşıyor,ne yapacağız ona kafa yorun!

17
2
yanıtYanıtla
K R G Lidriskorogluu@gmail.com:

IRAN CIBILLIYETININ GEREGINI YAPIYOR.IRAN HER DAIM ISLAMLA SAVASANLARIN YANINDA YER ALMISTIR.IRANDAN MUSLUMANLARIN YANINDA SAVASA GIRMESINI BEKLEMEK SAFLIK OLUR.

14
5
yanıtYanıtla
sivasgha@hotmail.com:

Ne kadar kirli is varsa, Turkiyeden hepsi beklenir. Burasi Tuukiye.

8
10
yanıtYanıtla
ADALETlosgalacticos6161@gmail.com:

Türkiyenin etrafında hangi ülkeyle ilişkileri iyi ABD ve ab önce çevremizdekileri bize tamamen düşman eyleyecek sonrada sıra 2023 gelmeden sevri yeniden canlandıracak Türkiyeyi yeni bir savaş ve işgale dayanacak ve bunun kim ne deerse desin en büyük sebebi RTE dir.tarih onu bir vatan haini olarak yıllar sonrada olsa yazacak...

6
11
yanıtYanıtla
talhatalhabb@hotmail.com:

bu iran tam bir fitne yuvası mikrop şiiler

9
7
yanıtYanıtla
kamilruhiderun@hotmail.com:

iran tarihi boyunca sunni osmanlı ve sunni özbeklerle savaştı iran dedgimde acemler yönetmde degildi malumunuz 1926 ya kadar iranı bin sene türkler yönetti kendi soydaşlarına saldrdılar suan iranın gambazlığı olamasa idi viyana dan nice ye kadar ve ilerisi islamla tanışış olacaktı ama haçan batıya yöneldik iran arkamızdan hançerledi . bu şiiler 86 bin sahabeyi kafir ilan ediyor hz aişe hz ömer hz hafza hz ebu bekr hz osmana demedikleri laf yok şiiliğe geçmek için bu zaatlara lanet okumak bile şart kmse iranı ne adam yerine alsn ne de sevsin

6
9
yanıtYanıtla
Ahmet Tekinazrailnl@hotmail.nl:

Sii dersiniz, pers , fars acem falan filan dersiniz. Muslumanlikta sizden one kimseyi gecirmezsiniz. Israile Amerikaya tek karsi durabilen devlet Iran. Gercekler zorunuza gitsede. Iran bir seriat devleti. Musluman devlet.

4
11
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title