Haberler

İran Kültürü Topkapı'da

Topkapı Sarayı’nda açılan ‘Onbin Yıllık İran Medeniyeti ve İkibin Yıllık Ortak Miras’ isimli sergi, hem İslam öncesi dönemi, hem de ortak bir medeniyetin yansımalarını getiriyor gündeme. Sergiyi 5 Şubat’a kadar gezmek mümkün.

AÇILIŞI önceki gün Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ile İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı, İran El Sanatları ve Turizm Kurumu Başkanı Hamid Baghae tarafından yapılan “Onbin Yıllık İran Medeniyeti ve İkibin Yıllık Ortak Miras” başlıklı sergi, İran coğrafyasında Eski Taş çağı’ndan bugüne gelişen medeniyeti kronolojik sırayla gösteriyor. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın katkılarıyla 2009 Türkiye-İran Kültür Yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergi, Topkapı Sarayı Müzesi Has Ahırlar’da 5 Şubat’a kadar Salı hariç hergün 09.00-17.00 saatleri arasında gezilebilecek. Sergide, İran Ulusal Müzesi ile Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri, İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Askeri Müze, Sadberk Hanım Müzesi ve Millet Yazma Eserler Kütüphanesi koleksiyonlarına ait eserler yer alıyor. İslamiyet öncesi ve İslamiyet sonrası olarak iki bölüm halinde düzenlenen sergide, İran coğrafyasında varlık gösteren geçmiş medeniyetlerin çivi yazılı tabletlerinden hat örnekleri de sergileniyor.

Zeki Müren şarkıları

TÜRK Sanat Müziği sanatçısı Zeki Müren, doğum yıldönümü olan 6 Aralık Pazar günü şarkıları ile anılacak. Kadıköy Belediyesi’nin katkıları ile Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek gecede, Zeki Müren şarkılarını, Şef Serdar Yalçın yönetimindeki Türk ve Batı sazlarından oluşan 9 kişilik orkestra eşliğinde, Tenor Hüseyin Likos yorumlayacak.

GÜNÜN AJANDASI

‘Doğudan Doğan Işık’

SES sanatçısı Işın Karaca ile müzisyen Sedat Doğan, Türkiye’de çağdaş şartlara sahip olmayan köy okullarının yenilenmesi için bir sosyal sorumluluk projesi hazırlıyor. “Doğudan Doğan Işık” adlı bir sergi planlayan ve bu sergide yer alması için fotoğraf çekimlerine başlayan Karaca ve Doğan, ilk çekimleri de Mardin’de  yaptı.

Refiğ ve Mete anılıyor

Türk sinemasının önemli yönetmenlerinden Halit Refiğ ile şair, yazar, gazeteci ve senarist Ömer Lütfi Mete hakkında ortak bir toplantı düzenleniyor. Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından düzenlenen program, 5 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’te Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde başlayacak. Toplantıda ilk olarak Halit Refiğ hakkında konuşmalar yapılacak. Ardından yakınları, dostları ve sinema ustaları Ömer Lütfi Mete’ye dâir duygu ve düşüncelerini dile getirecekler.

Sizin perşembeniz

İstanbul Modern’de sanatçılar ve ziyaretçiler “Marshall ile Ücretsiz Perşembeler” kapsamında yeni bir etkinlik dizisiyle buluşuyor. “Sizin Perşembeniz” başlıklı etkinlikte her ayın bir perşembesi farklı bir sanatçının uygulayacağı yetişkinlere yönelik atölye çalışması yapılıyor. Bugünkü etkinliğin konuğu Mehmet Güleryüz. Rezervasyon için Tel: 0212 334 73 41.

Bir Nefes İstanbul

Aret Vartanyan’ın ikinci kitabı “Bir Nefes İstanbul” çıktı. İstanbul’un kozmopolit yapısı içinde, 21. yüzyıl insanının ortak sorularını inceleyen roman, İstanbul’un farklı renk ve kültürlerinin birarada yaşama yolculuğunu anlatıyor.  “Rumu, Ermenisi, Yahudisi, Kürdü, Alevisi, eşcinseli, zengini, yoksulu, yeni binyılın dünyasında aynı gemide... ” cümleleriyle anlatıyor Vartanyan.

Torun Chagall Pera’da

SUNA ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 5 Aralık Cumartesi günü “Chagall: Aşk ve Yaşam” sergisi çerçevesinde, Marc Chagall Komitesi Yardımcı Başkanı ve ünlü ressamın torunu Meret Meyer’i ağırlayacak. “Siyahtan Hareketle Rengi Anlamak” başlıklı konferans, saat 14.30’da başlayacak. Tel: 0212 444 0 428.

Hayat çok uzun değil

Pervİn Ünalp’in yazdığı ve Nesrin Üstkanat’ın yönettiği “Geç Kalanlar” adlı oyun bugün ve yarın Ankara’da Şinasi Sahnesi’nde. Füsun Günuğur, Levent Şenbay, Dilara Keyf Günüç ve Deniz Alver Çamlıdağ’ın rol aldığı oyunda “Geç kalanları göstermek istiyoruz, yolun başında olanlar gecikmesin diye... Çok fazla zamanımız yok. Hemen, şimdi, şu anda söylenmeli ve yaşanmalı... ” deniyor.

Romantik gitarist

Flamenkonun romantik yıldızı Jesse Cook yeni albümü “Rumba Foundation” ile bugün İş Sanat’ta. Rumba flamenko gitaristi Paris doğumlu Kanadalı Cook, duyduğunuzda daha önceden dinlediğinizi ve çok iyi bildiğinizi farkedeceğiniz melodilerle orada olacak. Biletler 40-65 TL, Biletix’te.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title