Haberler

İran'ın Urmiye Heyeti Erzurum'da İncelemelerde Bulundu

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in daveti üzerine, İran’ın Urmiye Büyükşehir Belediye Başkanı Muhammed Hazretpur ile Belediye Meclis üyeleri ve yöneticilerinden oluşan 30 kişilik heyet, ‘Kardeş Şehir’ protokolü imzalamak, Palandöken Kayak Merkezi, kış sporları tesisleri ve alışveriş merkezlerin de incelemelerde bulunmak üzere Erzurum’a geldi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in daveti üzerine, İran'ın Urmiye Büyükşehir Belediye Başkanı Muhammed Hazretpur ile Belediye Meclis üyeleri ve yöneticilerinden oluşan 30 kişilik heyet, 'Kardeş Şehir' protokolü imzalamak, Palandöken Kayak Merkezi, kış sporları tesisleri ve alışveriş merkezlerin de incelemelerde bulunmak üzere Erzurum'a geldi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci tarafından Ağrı Gürbulak sınır kapısında karşılanan Urmiye heyetine, Cuma günü akşam saatlerinde kara yoluyla Erzurum'a ulaştı. Heyete, Abdurrahman Gazi Türbesi'ndeki Divan-ı Gazi Restoran'da geleneksel Erzurum yemekleri ikram edildi. Burada bir konuşma yapan Genel Sekreter Kiremitci, Başkan Sekmen'in il dışında bulunduğunu ifade ederek, " Hem Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen, hem de kendi adıma sizlere hoş geldiniz diyorum ve Başkanımızın selamlarını iletiyorum." dedi.

Urmiye ile 'Kardeş Şehir' görüşmelerinin bu ziyaretle fiilen imza altına alınacak olmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Genel Sekreter Kiremitci, "Türkiye, sınır komşumuz İran ile ticari ve turizm ilişkilerini geliştirmek istiyor. İran'ın Urmiye şehrinden gelen misafirlerimiz, Palandöken Kayak Merkezi'ndeki kayak tesislerimizi, kış sporları tesislerimizi, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ni, alışveriş merkezlerimizi, tarihi ve turistlik mekanlarımız görmek istiyorlar. Bizde kendilerine eşlik ederek buraları gezdireceğiz ve akabinde 'Kardeş Şehir' protokolü imzalayacağız." şeklinde konuştu.

Urmiye Büyükşehir Belediye Başkanı Hazretpur'da konuşmasında, Belediye Meclisi üyeleri ve yöneticilerinden oluşan 30 kişilik heyetle, Erzurum'a 'Kardeş Şehir' protokolü imzalamak, Palandöken Kayak Merkezi'nde, kış sporları tesislerinde, alışveriş merkezlerinde incelemelerde bulunmak ayrıca tarihi ve turistlik mekanları gezmek için geldiklerini belirterek, "Erzurum'da bulunmaktan çok mutluyuz. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Sekmen'e ve Genel Sekreter Sayın Ali Rıza Kiremitci'ye bizi Erzurum'a davet ettikleri için çok teşekkür ediyoruz. İki Müslüman ve kardeş ülkenin kardeş şehirleri olarak, ticari, turizm, kültürel ve sportif ilişkileri geliştirmek istiyoruz. 'Kardeş Şehir' protokolünü imzalayarak, sık sık karşılıklı ziyaretlerde bulunacak, Urmiye ve Erzurum arasındaki ilişkileri daha da geliştireceğiz." diye konuştu.

Palandöken Kayak Merkezindeki Polat Otelde konaklayan Urmiye Büyükşehir Belediyesi heyetine, Cumartesi günü kahvaltıdan sonra, Erzurum'un Farsça seslendirilen tanıtım filmi izlettirildi. Daha sonra Urmiye heyeti, Genel Sekreter Sayın Ali Rıza Kiremitci eşliğinde, Palandöken Kayak Merkezi'ndeki kayak tesisleri, kış sporları tesisleri, Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, alışveriş merkezleri ile tarihi ve turistlik mekanları gezerek incelemelerde bulundu.

Akşam'da, Palandöken Kayak Merkezindeki Polat Otelde düzenlenen törenle, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Urmiye Büyükşehir Belediye Başkanı Muhammed Hazretpur, karşılıklı olarak 'Kardeş Şehir' protokollerini imzaladılar. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Palandöken Erzurum İran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title