Haberler

İran ile Nükleer Müzakerelerin Uzatılması

BM Genel Sekreteri Ban, "tarafların bu süre içinde verdikleri taahhütlere uygun hareket etmesini umduğunu" bildirdi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (P5+1 ülkeleri) arasındaki nükleer müzakerelerde nihai anlaşma için hedef tarihin 7 ay uzatılmasına ilişkin yaptığı açıklamada "karşılıklı güven" konusuna vurgu yaptı.

BM Genel Sekreterlik Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre Genel Sekreter, tarafların kapsamlı anlaşmaya ulaşma konusundaki kararlılıklarını cesaret verici buldu.

Yeni müzakere sürecinde taraflara "yakalanan olumlu ivmeyi sürdürme ve geliştirme" çağrısı yapan Ban, "Tüm tarafların üzerinde uzlaşılan taahhütlerine karşılıklı güven ve inanç temelinde bağlı kalacağını umuyorum" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Viyana'daki müzakerelerin ardından düzenlediği basın toplantısında "P5+1 ve İran'ın 4 ay içinde çerçeve anlaşması ve 7 ay içinde de kapsamlı anlaşma için uzlaştığını" belirtmişti. - New York

Kaynak: AA / Güncel

Almanya İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title