Haberler

İran ile Nükleer Müzakereler

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, İran ile yürütülen nükleer müzakerelere ilişkin, "Başarısız olursak herkes başarısız olur. Kazanan kimse olmaz" dedi.

Viyana'da süren müzakerelerin bugünkü toplantısının ardında gazetecilere açıklamalarda bulunan Steinmeier İran ile yürütülen müzakerelerin hafta sonunda tamamlanmasının beklendiğini belirterek, buradan uzlaşmacı bir sonuçla ayrılmayı umduğunu ifade etti.

Steinmeier, müzakerelerden iki sonuç çıkabileceğini vurgulayarak, "Ya buradan hep beraber kazanacağız bu sorun çözülmüş olacak Ortadoğu'nun güvenliğine bir katkı sağlayacağız ya da başarısız olursak herkes başarısız olur. Kazanan kimse olmaz" diye konuştu.

Burada 12 yıl süren sorunun çözülebileceğini vurgulayan Steinmeier, tarihi bir fırsatla karşı karşıya olduklarını, bunun için uzlaşı ve cesaret gerektiğine dikkati çekti.

Steinmeier, Yunanistan'daki referandumun sonucunu kabul etmek durumunda olduklarını belirterek, referandum sonucunun neler getireceğinin ilk olarak Yunanistan'a bağlı olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Viyana İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title