Haberler

İran ile Nükleer Müzakereler

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif arasındaki müzakereler, iki ülkenin nükleer enerji konusundaki üst düzey uzmanlarının da katılımıyla İsviçre'nin Cenevre kentinde devam ediyor.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif arasındaki müzakereler, iki ülkenin nükleer enerji konusundaki üst düzey uzmanlarının da katılımıyla İsviçre'nin Cenevre kentinde devam ediyor.

Bugünkü görüşmelere Kerry ve Zarif'in yanı sıra ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Wendy Sherman, İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Başmüzakereci Abbas Arakçi ile Avrupa Dış Eylem Servisi Genel Sekreter Yardımcısı Helga Schmidt katıldı.

Görüşmelerin bugün tamamlanması ve Kerry'nin akşam saatlerinde Cenevre'den ayrılması bekleniyor.

Cenevre'deki President Wilson Hotel'inde yapılan görüşmeler, 20 Şubat'da dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde başlamış,  Kerry ve Zarif görüşmelere dün katılmıştı. Görüşmelerde P5+1 grubunun diğer üyeleri olan Rusya, Çin, Fransa, İngiltere ve Almanya'nın dışişleri bakan yardımcıları da hazır bulunuyor.

Kerry, Cenevre'ye gelmeden önce Londra'da yaptığı açıklamada İran'ın nükleer programı konusunda hedeflenen anlaşmanın ilk aşaması için belirlenen sürenin dolmasına sadece birkaç hafta kala İran ile aralarında hala "önemli görüş ayrılıkları" bulunduğunu belirterek, ABD'nin müzakerelerden çekilebileceği sinyalini vermişti.

Kerry, Salihi ve Moniz'in olası bir anlaşmanın önündeki teknik anlaşmazlıkların çözümüne destek vermek amacıyla ilk kez müzakerelere katılmasıyla ilgili soruya, "Bu, herhangi bir şeye karar verilmek üzere olunduğu anlamına gelmiyor. Hala önemli görüş ayrılıkları var" yanıtını vermişti.

İran ve 5+1 grubu arasında yürütülen nükleer müzakerelerde nihai anlaşmaya varılamamış, müzakereler 1 Temmuz 2015'e kadar uzatılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

John Kerry İsviçre Cenevre İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title