Haberler

İran ile Nükleer Müzakereler

İran ile nükleer müzakereler, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif arasında İsviçre'nin Cenevre kentinde başladı.

İran ile nükleer müzakereler, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif arasında İsviçre'nin Cenevre kentinde başladı.

Cenevre'deki President Wilson Hotel'inde 20 Şubat tarihinde dışişleri bakanı yardımcıları düzeyinde başlayan müzakerelere, Kerry ve Zarif de dahil oldu.

İran, ABD ve bugün müzakerelere katılacak olan diğer 5 ülke Rusya, Çin, Fransa, İngiltere ve Almanya'nın (P5+1), dışişleri bakanları düzeyinde Cenevre'de ortak görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

Kerry, Cenevre'ye geçmeden önce Londra'da yaptığı açıklamada, İran'ın nükleer programı konusunda hedeflenen anlaşmanın ilk aşaması için belirlenen sürenin dolmasına sadece birkaç hafta kala İran ile aralarında hala "önemli görüş ayrılıkları" bulunduğunu belirterek, ABD'nin müzakerelerden çekilebileceğinin sinyalini vermişti.

Kerry, İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi ve ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz'in, olası bir anlaşmanın önündeki teknik anlaşmazlıkların çözümüne destek vermek amacıyla ilk kez müzakerelere katılması konusunda, "bunun, herhangi bir şeye karar verilmek üzere olduğu anlamına gelmediği, hala önemli görüş ayrılıklarının bulunduğu" yorumunu yapmıştı.

Cenevre'deki müzakerelere dün Salihi ve Moniz de katılmıştı. Görüşmelere, Salihi ve Moniz'in katılmasıyla nükleer müzakerelerde taraflar arasında var olan teknik sorunların çözümü için nükleer enerji konusunda hem ABD'den hem de İran'dan üst düzey uzmanlar, nükleer görüşmelerine dahil edilmiş oldu.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Başmüzakereci Abbas Arakçi ile ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Wendy Sherman arasında 20 Şubat tarihinde Cenevre'de başlayan ve Avrupa Dış Eylem Servisi Genel Sekreter Yardımcısı Helga Schmidt ile Salihi ve Moniz'in de sonradan iştirak ettiği görüşmelere, iki ülkenin dışişleri bakanları ve Rusya, Çin, Fransa, İngiltere ve Almanya dışişleri bakanı yardımcılarının da katılımıyla devam ediliyor.

İran ve 5+1 grubu arasında yürütülen müzakerelerde nihai anlaşmaya varılamamış, müzakereler 1 Temmuz 2015'e kadar uzatılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

John Kerry İsviçre Cenevre İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title