Haberler

İran, IKBY'nin Sınırlarını Obüs Atışlarıyla Bombalıyor

Güncelleme:

İran ordusunun, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Erbil kentine bağlı Soran ilçesindeki dağlık sınır alanını obüs atışlarıyla bombalaması sonucu 5 sivil yaralandı.

İran ordusunun, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentine bağlı Soran ilçesindeki dağlık sınır alanını obüs atışlarıyla bombalaması sonucu ilk belirlemelere göre 5 sivilin yaralandığı belirtildi.

YARALANANLARIN 3'Ü ÇOCUK!

Söz konusu bölgenin İran tarafından bombalanmasına ilişkin AA muhabirine konuşan Soran İlçesi Kaymakamı Kırmanç İzzet, obüs atışlarıyla yapılan bombalama sonucu 3'ü çocuk toplam 5 sivilin yaralandığını ifade etti.

BİRÇOK TARIM ALANI DA ZARAR GÖRDÜ

Obüs atışlarının sabahın erken saatlerinde başladığını ve halen de yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten İzzet, birçok tarım alanın da zarar gördüğünü söyledi.

SALDIRININ SEBEBİ

İran'ın neden bölgeyi bombaladığına ilişkin sorulan soru üzerine İzzet, "İran Kürdistan Demokrat Partisi'nin bölgedeki varlığı ve İran'ın Mehabad ( Batı Azerbaycan Eyaleti) kenti ve diğer bölgelerdeki askeri faaliyetlerinin yoğunlaşmasından kaynaklanıyor." cevabını verdi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın Mehabad Devrim Muhafızları Ordusu'ndan bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, önceki gün bir grup İKDP mensubu propaganda amaçlı Irak sınırı yakınlarındaki Mehabad'ın köylerinden birine gelmesiyle birlikte çatışmanın çıktığını belirtmişti.

İKDP Genel Sekreteri Mustafa Hicri 15 Haziran tarihinde kendilerine bağlı olan Peşmerge güçleri ve İran askeri arasında Batı Azerbaycan Eyaletine bağlı Uşneviye kentinde çıkan çatışmada 20 asker ve 6 Peşmerge'nin hayatını kaybettiği iddia edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Azerbaycan Erbil İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500

Yorumlar (20)

kayserili:

Kurtler olsunde kimin vurdugu onemli degil.

8
51
yanıtYanıtla
siirtli:

ulaa Berzo tayip esadı nasıl hançerlediyle sıra sende seni de sırtından hançerleyecek :))))))

32
18
yanıtYanıtla
anka:

barzon zaten bizim parali aadamimiz maasini saray ödüyor koruyanda mit hemi uyu sen daha

yanıt1
yanıt1
zoro:

iran fazla kaşınma sıranı bekle suriyede ki işimizi bitirelim seni de kaşırız bırakacak değiliz orayı sana

29
19
yanıtYanıtla
nevim genc:

iran´dan sonrada Allah senin ve Amerikanin, NATO Türkiye´nin sirtini biraz kasiyacak

yanıt2
yanıt2
akkoyun:

Şimdi Şiileri mi tutsak yoksa Kürtleri mi tutsak . . İkisine de düşmanız. Ne karar versek . . Dur bi yandaş tv kanallarını açayım . . onlar neyi tutarsa ben de onu tutarım

27
6
yanıtYanıtla
....................:

Müsluman Kurtlerin bi tek Devleti var ISLAMDEVLETI

20
13
yanıtYanıtla
nevim genc:

Müslüman Kürt yok. . . Müslüman Kürt olsaydi 1500 yil boyunca Ortadogu´da Savas olmazdi

yanıt2
yanıt19
mirzo:

iran. destur. pjk. senın. beynıni. alır. . pkk. türkiyeye. kiyamiyor. iran. akıli. ol. seni. tospağaya. çevırırız. . türkiyede. iç. kavga. varsa. sana. savaş. ilan. ederız

18
11
yanıtYanıtla
dimyada pirince giderken......:

barzani tutturmuşun bir bağımsızlık tutkusu. siz heryerde kafana göre hak idaa edersen birileride size evetmi diyecek. dikkat et bağımsız olacağım derken çok şeyleri kaybettme.

10
19
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title