Haberler

İran Güvenlik Koseyi Genel Sekreteri Suriye'de

Güncelleme:

Suriye'yi ziyaret eden İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, Devlet Başkanı Beşşar Esed tarafından kabul edildi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, başkent Şam'da gerçekleşen görüşmede Şemhani, İran'ın, Suriye'yi destekleme siyasetini ciddiyetle sürdürdüğünü söyledi. Şemhani, "İran, teröre karşı en ön safta mücadele eden dost ve kardeş Suriye'yi her alanda destekleme siyasetini ciddiyetle sürdürecektir" dedi.

Suriye ordusunun, "terörle mücadele" çabalarından övgüyle söz eden Şemhani, "kazanılan başarıların arkasında Suriye halkının Esed'e olan desteğinin yattığını" savundu.

Şemhani, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD'e yönelik saldırılarına ilişkin ise "Terörist grupların oluşum sürecindeki desteğinin aksine Batı'nın, IŞİD'e karşı 'sözde' ittifak oluşturması ve gürültü patırtıyla yaptıkları, 3 senedir İran ve Suriye'nin teröre karşı verdiği mücadelenin doğruluğunu ispatlamıştır" diye konuştu.

Haberde, İran devleti ve halkının Suriye'ye verdiği destekten övgüyle söz eden Esed'in de iki ülke arasında gelişen dostluk ve yakınlık bağlarını "koparılamaz" olarak nitelendirdiği belirtildi.

Şemhani, daha sonra Suriye Başbakanı Vail el-Halki ile bir araya gelerek, ilişkilerin geliştirilmesi ve Suriye ekonomisinin iyileştirilmesi konularında fikir alışverişinde bulundu. Şemhani ayrıca çalışma yemeğinde Suriye Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı General Ali Memluk ile görüştü. İkili, Suriye ve bölgedeki siyasi ve güvenlik konularındaki gelişmeleri değerlendirdiler.

Beraberindeki heyetle Lübnan'a giderek gün içerisinde temaslarda bulunan Şemhani, Lübnan Başbakanı Temmam Selam ve Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ile görüşmüştü. - Tahran

Kaynak: AA / Güncel

Beşşar Esed Ali Şemhani Suriye İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title