Haberler

İran, Kral Abdullah'ın Ölümünün Kutlanmasını İstedi

Güncelleme:

İran'ın en yüksek siyasi otoritelerinden biri olarak gösterilen Ayetullah Ahmed Cenneti "Kral Abdullah'ın ölümü Müslümanlar tarafından kutlanmalı" dedi.

İran Anayasayı Koruyucular Konseyi Genel Sekreteri Ayetullah Ahmed Cenneti, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in vefatını kutladı.


Kral Abdullah'ın cenaze töreninden bir kesit...

"YAPTIKLARININ HESABINI VERECEK"

İran'ın en yüksek siyasi otoritelerinden sayılan Cenneti, Kral Abdullah'ın ölümünden dolayı İsrail ve ABD için başsağlığı, müminler için kutlama dileğinde bulundu. Başkent Tahran'da yapılan Cuma namazında konuşan Cenneti, Suudi Arabistan'ın ölen kralını 'Karun'a benzeterek, Kral Abdullah'ın öbür dünyada yaptıklarının hesabını vereceğini ve şu anda yaptıklarının cezasını çekmekte olduğunu ileri sürdü.

"MÜSLÜMANLAR KUTLAMALI"

"Kral Abdullah'ın ölümünü Müslümanlar kutlamalı" diyen Cenneti, "İsraillileri, Amerikalıları ve onun sofrasından beslenenlere başsağlığı dilenmeli" diye konuştu.

"BÖYLE BİR DAVRANIŞ VACİP DEĞİL"

Öte yandan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hükümetine yakınlığıyla bilinen Taklit Mercii Ayetullah Cevad Amuli, dün, İran'ın Suudi Arabistan Büyükelçisiyle bir araya geldiği toplantıda, Kral Abdullah'ın ölümünden memnuniyet duyduğunu açıklayanları eleştirmiş, "Birilerinin ölümünden mutlu olunmasının gereği nedir? Böyle bir davranış ne vaciptir ne de müstehap" şeklinde konuşmuştu.

Amuli, "Bazı insanların duygularını yaralamanın gereği nedir? Nihayetinde bizim hacılarımız bu ülkeye, hac ibadetini yerine yerine getirmek için gitmek durumundalar" demişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Suudi Arabistan İsrail İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (90)

MisterMobil-IOS:

Helal olsun!

58
3
yanıtYanıtla
acem:

brawo irana, bizdeki arap eli öpenler yas ilan edrken, iran kutlama öneriyor. .

40
5
yanıtYanıtla
Yavuz Anti:

bu vahhabiler boyledir, ingilizlerin kurdurduğu bir mezhep ne bekliyordunuz yani ? Zaten 300 civarı mezhep oldu son 100 yıl içinde, her biri de ayrı bir siyasi ilişki içinde. Anlayın işte Atatürk''ün büyüklüğünü, böyle olayları engelleyebilmek için ayırmaya çalışmış, din ve siyaseti. Atatürk olmasaydı, daha 1930 larda yıkacaktı suudiler kabeyi ve peygamberin mezarını.

18
25
yanıtYanıtla
TUĞRUL.DLGR.:

HELAL OLSUN İRAN. A BİR ZAMANLAR KIZIYORDUM AMA ŞU AN BİRTANEEE. .

29
6
yanıtYanıtla
nedim:

islam ülkelerinde biraz rahat olan varsa oda irandır. . türkiyeninde irandan her konuda çok daha fazla avantajı vardır. . türkiyenin kurtulması , hatta bir dünya devi olması için, bu araplardan dinleri dahil komple kültürlerini ülkeden def etmektir. . . ateist olun demiyorum, tek tanrılı dine yine inanın, yukarıdan geldiğine inandığınız emirleri türkçe okuyup anlayarak ibadet edin. .

19
14
yanıtYanıtla
RrMobil-IOS:

Ölünün ardıdan konuşulmaz ama bu kıral var ya abd kuklasıydı iranınbildiği boş değil

31
2
yanıtYanıtla
EYT li mağdur:

iran ı tebrik ediyorum adam kral değil amerikanın soytarısıydı lanet olsun. müslümanlar ve bir çok insanlar köle gibi kullanıldı açlık sefalet çekildi bu şerefsiz köpek har vurup harman savurdu bunlar kral değil israfçı köpeklerdir

26
6
yanıtYanıtla
mahmut tumur:

ölum haktır ve her kese gelib çatacaktır . ölumuna sevinmek doğru olmaz . ama kralın karuna benzedığıni soylemek gerçektır amerikanın ve israilın dostu olduğunu her kesce biliniyor . ve iranın idalarına katiliyorum .

27
4
yanıtYanıtla
qa:

helal olsun doğru söze ne denebilirki

24
6
yanıtYanıtla
Ahmetogluahmet46mobilWeb@haberler.com:

Acem de olsa dogru

27
2
yanıtYanıtla
Tüm 90 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title