Haberler

İran'dan Nükleer Uyarı: Anlaşma İhlal Edilirse Eski Çalışmalara Döneriz

Güncelleme:

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran'ın nükleer programına ilişkin varılacak olası anlaşmanın karşı tarafça ihlal edilmesi durumunda olacakları açıkladı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tahran'ın nükleer programına ilişkin ülkesi ve dünya güçleri arasında varılacak olası anlaşmanın karşı tarafça ihlal edilmesi durumunda İran'ın hızlı bir şekilde eski nükleer çalışmalarına geri döneceğini ifade etti.

ANLAŞMA SİNYALİ

Başkent Tahran'da gazetecilere verdiği iftar yemeğinde konuşan Ruhani, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi 5 üyesi ve Almanya ile İran arasında Viyana'da yürütülen müzakerelerin anlaşmayla sonuçlanabileceğini kaydetti.

Devam eden nükleer görüşmelerde sorunların büyük kısmının çözüldüğünü söyleyen Ruhani, büyük önem taşıyan geride kalan diğer ihtilaflı konularda da uzlaşı sağlanabileceğini kaydetti.

"ANLAŞMAYI İHLAL EDERLERSE..."

Nihai bir nükleer anlaşma sağlanması durumunda her iki tarafında buna bağlı kalması gerektiğini söyleyen Ruhani, "Onlar anlaşmaya bağlı kalırsa biz de kalırız, fakat anlaşmayı ihlal ederlerse akıllarının almayacağı hızla tekrar eski nükleer çalışmalarımıza geri döneriz." uyarısında bulundu.

İRAN, FAALİYETLERİNİ DONDURDU

Tahran yönetimi şu an nükleer faaliyetlerini büyük ölçüde dondurmuş durumda. Müzakereler sonucunda İran'ın nükleer faaliyetlerinin kısıtlanması, buna karşılık Tahran'a uygulanan yaptırımların kaldırılması hedefleniyor.

İran'ın nükleer programına ilişkin son tarih olarak 30 Haziran tarihi kapsamlı bir anlaşma yapılması için öngörülmüştü. Viyana'da yürütülen görüşmelerde uzlaşı sağlanamayınca müzakereler 7 Temmuz'a kadar uzatıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Viyana Tahran İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (38)

CUKUROVALIYIZ3401mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

iRAN FAZLA CENE YAPMA SIZIDE ISGAL ETMELERINE AZ KALDI AKILLI OLUN

13
23
yanıtYanıtla
hahamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bu dünyaya şaşıyorum biri kaldırsın ortadan şu iran denen saçmalığı

7
26
yanıtYanıtla
ALİ:

AMERİKA İRANIDA SURİYE GİBİ İŞGAL ETCEK

10
17
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

son dönem iran karşıtı haberler de iyice arttı. etnik grupları ayaklandırmaya çalışıyorlar. tıpkı Türkiye'' de olduğu gibi. Türk Kürt kavga edip siyonizmin ekmeğine yağ sürmeyelim! İslam çatısı altında hepimiz birlikte olalım. Müslümanlar kardeştir. Müslümanlar kavga etmez.

20
2
yanıtYanıtla
musa dunya:

yahu yap seninde bütün dünya ülkelerininde hakkı nükleer bombalar abd var israilde var gerisini saymaya gerek varmı?asıl abd olmaması lazım nükleerin atan o bombayı şimdi kalkmış iran tehlikeliymiş abd ile israilden tehlikeli ülkemi var bu dunyaya

19
2
yanıtYanıtla
Alevi gençliğimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Zorunizami gitti maymun suratlı ıftıracılar ıran müslümandir turkiyede oyleydi sonra rte bozdu turkıyeyı ALLAH onu ıslah etsin müslümanların hakkını mahserde nasıl vereceksin tayyip on başı

10
11
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ben kendimi bildim bileli yaşım 40 hala israili hariti''dan sileceğini söylüyor netice sıfır tek bildikleri müslümanlar arasına vitne ve vesatcılık yapmadan başka bir işleri yok.

17
3
yanıtYanıtla
HAKKIDIR HAKKA TAPAN:

Türkiyenin Nükleer güc olma zamani gelmistir . . .

16
2
yanıtYanıtla
ALİ:

AMERİKANIN CIA AJANLARININ KURDUGU PKK NUSRA İŞİT DİGER TERÖR ÖRGÜTLERİ AMERİKAYA HİZMET EDİYORLAR PARASINIDA AMERİKA VERİYOR

13
3
yanıtYanıtla
AbcdefghijklmnoprstvyzmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Iran bozuk millet Muslim dusmani

9
7
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title