Haberler

İran'dan Afgan İşçilere "Hırsızlık" Suçlaması

Tahran polisi, Afgan işçilerin "hırsızlık yaptıkları" iddiasıyla Nevruz Bayramı temizliğinde çalıştırılmamalarını istedi.

Tahran polisi, Afgan işçilerin "hırsızlık yaptıkları" iddiasıyla Nevruz Bayramı temizliğinde çalıştırılmamalarını istedi.

İran Radyo ve Televizyon Kurumuna bağlı Genç Gazeteciler Cemiyeti Haber Ajansı'na (yjc.ir) konuşan, Tahran Emniyeti Halkla İlişkiler Müdürü Abbas Ali Muhammediyan, apartman ve evlerde Nevruz Bayramı temizliğinde mümkün olduğunca Afgan işçilerin çalıştırılmamasını söyledi.

Muhammediyan, "Hırsızlık olayında bu insanların bir çoğunun belirli bir adresinin olmaması nedeniyle kendilerine ulaşamıyoruz. Bu kişiler bayram temizliğinde çalışacak olurlarsa para ve kıymetli eşyaların güvenli bir yerde korunması gerekmektedir" dedi.

İran'da yeni yılın başlangıcı olarak kabul edilen 21 Mart, Nevruz Bayramı olarak kutlanıyor ve bu tarihten birkaç gün önce ülkede bayram alış verişi ile temizliği yapılıyor.

İran Kadın ve Çocuk Mültecileri Koruma Heyeti Başkanı Fatma Eşrefi, geçen yıl Ağustos ayında yaptığı açıklamada, ülkede oturma izni olan 950 bin Afgan mültecinin yanı sıra yaklaşık bir milyon 500 bin kaçak Afgan olduğunu belirtmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Nevruz Bayramı Tahran İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title