Haberler

İran'da "Yolsuzlukla Mücadele Konferansı"

İran'ın dini lideri Hamaney, ülkedeki yolsuzlukların üzerine kararlılıkla gidilmesini istedi.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ülkedeki yolsuzluklarla ilgili gereğinin yapılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri'nin Tahran'da düzenlenen Yolsuzlukla Mücadele Konferansıyla ilgili Hamaney'in mesajını talep etmesi üzerine Hamaney resmi internet sitesinde yayınladığı mesajında, yolsuzluklarla ilgili hassasiyeti takdirle karşıladığını, fakat bu ve bunun gibi konferansların sorunun çözümünde yeterli olmadığı ifadelerini kullandı.

Hamaney, şunları kaydetti:

"Siz yöneticiler ve devletin üç erki için (yasama, yürütme ve yargı) konu açık değil mi? Yöneticiler ve yetkililer arasında fikir birliliği varken niçin kararlı adımlar atılmıyor ve her şey ortaya çıkarılmıyor? Beklentim, ister konferanslarla ister konferanssız, yetkililerin bu konuda kesin ve kararlı adımlar atmaları ve uygulamalarıdır. Başarılar diliyorum."

Konferansta daha önce konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, yolsuzluğun ana kaynağının "tekelleşme" olduğunu vurgulayarak, "Eğer sermaye, gazeteler, haber ajansları, askeri güç ve diğer güç elemanları tek bir kurumda toplanırsa bu kurumun başındakiler Ebuzer ve Selman dahi olsalar yolsuzluk kaçınılmazdır. Halk, bizden yolsuzlukla kesin ve ayrım gözetmeksizin mücadele etmemizi istiyor. Bu mücadeleyi yapabilmek için e-devlet sistemini yaygınlaştırmamız çok önemli" ifadelerini kullanmıştı. - Tahran

Kaynak: AA / Güncel

Ayetullah Ali Hamaney Tahran İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title