Haberler

İran'da Nevruz Hareketliliği

İran'da yılbaşı olarak kutlanan Nevruz Bayramı'na bir kaç gün kala çarşı ve pazarlarda hareketlilik yaşanıyor.

İran'da yılbaşı olarak kutlanan Nevruz Bayramı'na bir kaç gün kala çarşı ve pazarlarda hareketlilik yaşanıyor.

Hicri Şemsi takvimle yılbaşı (21 Mart) öncesi başkent Tahran'daki çarşı ve pazarlarda yaşanan alışveriş yoğunluğu dikkati çekiyor.

Başkentte alışverişin merkezi olarak bilinen Tahran Büyük Çarşısı'nda kalabalık nedeniyle müşteriler bazı mağazalara sırayla alınıyor.

Ülkede kullanılan takvime göre, 1394'e girilecek olan yılbaşı öncesi satışlar, uzun zamandır devam eden ambargo nedeniyle ekonomik zorluklar çeken esnafın yüzünü güldürüyor.

Baharın başlangıcı olarak kabul edilen Nevruz Bayramı, her yıl ülkede büyük bir coşku ve heyecanla kutlanıyor.

Yılbaşı öncesi ev ve iş yerlerini temizleyen İranlılar, bayram alışverişi yapıyor. Bu sırada Nevruz'un simgesi olan tabaklar içerisindeki çimenler, kırmızı balıklar ve boyanmış yumurtalar da unutulmuyor.

Nevruz öncesi eşyalar yenileniyor veya eskiler tamir ediliyor. Giyimden ev dekorasyonuna, mobilyadan bahçe süslemesine kadar pek çok alanda satışa imkanı sağlayan Nevruz günleri, ülkede alışverişin en çok yapıldığı gün olarak biliniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Nevruz Bayramı 21 Mart Yılbaşı İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title