Haberler

İran'da Kürtlerin Tecavüz İsyanı

Güncelleme:

Kürt kenti Mahabad'da, istihbaratçıların tecavüzüne uğradığı için intihar ettiği konuşulan Farinaz Hosravani'nin ölümü sonrası isyan çıktı. Hosravani'nin ölüme atladığı otel ateşe verildi.

İran'ın Mahabad kentinde Kürt kızı Farinaz'ın istihbaratçıların tecavüzüne uğrayarak intihar ettiği haberi üzerine kitlesel protesto gösterileri düzenlendi. Farinaz'ın tecavüze uğrayıp yaşamına son verdiği Tara Oteli de ateşe verildi.

ÇALIŞTIĞI OTELDE TECAVÜZE Mİ UĞRADI?

İran'da Kürt nüfusunun ağırlıkta olduğu Mahabad'da çalıştığı otelde İran istihbarat birimi üyelerinin tecavüz girişimlerine karşı otelin dördüncü katına çıkarak intihar ettiği iddia edilen 25 yaşındaki Ferinaz Hosravani için eylem başlatan halk, Tara Oteli'ni ataşe verdi. 4 Mayıs'ta gerçekleştiği belirtilen olay nedeniyle ayaklanan halk, sorumluların yargılanmasını istedi.

OTELİN 4. KATINDAN DÜŞTÜ DENİLMİŞTİ

Tara Oteli'nde çalışan 25 yaşındaki Farinaz Hosravani'nin 4 istihbarat görevlisinin tecavüz girişimi sonrası 4. kattan düşerek yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. Rudaw, "Farinaz'ın otelin 4. katından tam olarak neden düştüğü bilinmiyor" derken DİHA ise Farinaz'ın tecavüzden kaçarken 4. kattan atlamak zorunda kaldığını yazdı. Tara Oteli ateşe verilirken, eylemlerin yayılarak devam ettiği ifade ediliyor.

OHAL İLAN EDİLDİ

DİHA'nın haberine göre olayların büyümesi ile birlikte İran'a bağlı özel güçler, halka saldırdı. Saldırılar sonucu 2 kişinin yaşamını yitirmiş olabileceği iddia ediliyor. Ayrıca söz konusu saldırılarda 27 kişinin yaralandığı ve onlarca kişinin de gözaltına alındığı belirtiliyor. İran özel güçlerinin saldırısında ölü-yaralı sayısı hakkında net bir bilgiye ulaşılmazken, Mahabad'da olağanüstü hal ilan edildiği ve şehrin binlerce asker tarafından kuşatıldığı kaydedildi.

"YARGI ÖNÜNE ÇIKARILSIN"

Kolluk kuvvetlerinin göstericilere müdahalesi sırasında yaralananlar ve gözaltına alınlar oldu. Mahabad halkı, Ferinaz'a cinsel saldırıda bulunan tecavüzcülerin ve olayda parmağı olduğunu düşündükleri otel sahibi Nadir Moludi yargı önüne çıkarılmasını istiyor.

Farinaz'ın ölümünden sonra başlayan olaylarda, güvenlik güçleri halka ateş açtı. İlk bilgilere göre 10 yaralı var.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Mahabad İran Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (381)

Türkiye:

HDP=PKK=ERMENİ ASALA=KOMİNİST=MATERYALİST= BİRDE GELMİŞ OY İSTİYOR HEPİZİN KÖKÜNÜZÜ KAZICAZ TÜRKİYE SEFERBERLİK ZAMANI

125
253
yanıtYanıtla
AHMET:

ölüm bahane isyan şahane kesin dış güçlerin oyunudur ama iran buna izin vermez

137
140
yanıtYanıtla
MAZLUM:

KÜRTLER ÎNANCLARINDA HASSAS ONURLU SAMÎMÎ BÎR MÎLLETDÎR ÎSTÎSNA DURUMLAR HARÎC. KÜRTLERDEKÎ ASALET HÎC BÎR MÎLLETDE YOKTUR. KORKUSUZ CESUR KARDESLÎK VE SADAKAT KONUSUNDA ÖRNEKTÎRLER

249
25
yanıtYanıtla
kürtler mahabad a:

Şimdi Mahabad''ı kurtarma zamanı!! Haydi Kürtler, İran''a gidin, Mahabad''ı kurtarın. Haydi, beklemeden, hemen!

67
156
yanıtYanıtla
yildiz gunduz:

bu kurt meselesini de kim cikardi be butun turkiyede dogan ve yasiyanlari turk sayarim.

89
121
yanıtYanıtla
yildiz gunduz:

HDP de ayni KOLTUK pesinde

72
136
yanıtYanıtla
MirzaMobil-IOS:

Kürtler Dünya'nın en şerefli milletidir .lakin oylar AKP'ye çünkü hdp nin kime hizmet ettiği bellidir.!!

40
135
yanıtYanıtla
dersimli:

Bi insan olarak bi dünyali olarak hangi irk aci cekiyorsa o irktanim mazlumun ezilenin emekcinin yanindayim türk aci cekerse türküm kürt aci cekerse türküm lazim cerkezim nedir ya bu fasistlik her türlüsüne karsiyim

174
1
yanıtYanıtla
yagmurmobilWeb@haberler.com:

Beklenen oldu sıra irandaydı merak ediyordum iranı nasıl karıştıracaklar diye kürtleri tercih ettiler bir milletin hassas degerleriyle nasıl oynanır iyi biliyorlar kürtleri nasıl kullanacaklarınında farkındalar böylesi kritik bir dönemde hassas düşünmek gerek bop işliyor yanlış adımlarla bilmeden hizmet etmeyin

0
138
yanıtYanıtla
ZONGULDAK:

Helal olsun kürtlere . nokta

113
7
yanıtYanıtla
Tüm 381 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title