Haberler

İran'da "Ensaru'l Furkan" Örgütüne Operasyon

İran İstihbarat Bakanlığı, ülkenin Buşehr eyaletinde terör saldırısı hazırlığında olduğu iddia edilen "Ensaru'l Furkan" adlı örgüte bağlı 3 militanın yakalandığını bildirdi.

İran İstihbarat Bakanlığı, ülkenin Buşehr eyaletinde terör saldırısı hazırlığında olduğu iddia edilen "Ensaru'l Furkan" adlı örgüte bağlı 3 militanın yakalandığını bildirdi.

İran'ın İngilizce yayın kuruluşu Press TV, bakanlığın ülkenin güneybatısındaki Buşehr eyaletinde düzenlediği operasyonda "terör eylemleri planlamak isteyen" örgüte bağlı 3 militanın yakalandığını, bu kişilerin sivilleri öldürmek, terör eylemleri düzenlemek, askeri üsler ve ekonomik merkezlere saldırmak için Buşehr eyaletine giriş yaptıklarını açıkladığını duyurdu.

Pakistan sınırındaki Sistan ve Belucistan eyaletinde düzenlenen operasyonda  23 Nisan'da Ensaru'l Furkan örgütünün lideri Hişam Azizi ile 2 militan ölü ele geçirilmişti, 2 militanın da yakalandığı belirtilmişti.

"Ensaru'l Furkan" adlı örgüt, ülkedeki Sünnilerin haklarını koruma iddiasıyla silahlı eylemlerde bulunuyor. İran, bu örgütlerin Batılı devletler tarafından desteklendiğini ileri sürüyor.

Basra Körfezi yakınındaki Buşehr eyaletinde nükleer enerji santralinin yanı sıra ülkenin en önemli ihracat limanı da bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title