Haberler

İran'dan Şok Karar: Çocuğu Olmayan İşe Alınmasın

Güncelleme:

Uluslararası Af Örgütü'nün raporunda, İran'ın iş yerlerine çocuk sahibi olmayan kadınların işe alınmaması yönünde bir talimat göndermeye hazırlandığı öne sürüldü.

İspanya basınında yer alan haberlere göre Uluslararası Af Örgütü'nün raporunda, İran yönetiminin iş yerlerine en az bir çocuk sahibi olmayan kadınların işe alınmaması yönünde bir talimat göndermeye hazırlandığı iddia edildi. Talimatta kamu ve özel şirketlerden evli ve çocuk sahibi olan kadınlara iş önceliği verilmesi istenirken bu şartları yerine getirmeyen kadınların işe alınmaması isteniyor.

DOĞUM KONTROL YÖNTEMLERİNE YENİ DÜZENLEME

Rapora göre; İran'ın hazırladığı yasa tasarısında ayrıca kısırlaşma ve doğum kontrol yöntemlerine de yeni düzenlemeler getiriliyor. 446 sayılı yasaya göre gönüllü kısırlaşmanın önüne geçiliyor ve gizlice doğum kontrol hapı almak isteyen kadınların cezalandırma yolu açılıyor.

BEKAR KADINLARIN HAKLARI ZORLAŞTIRILIYOR

Önümüzdeki nisan ayında parlamentoda görüşülecek olan yasada evlenme içinde yeni şartlar oluşturuldu. Buna göre bekar kalmak isteyen kadınların hakları zorlaştırılıyor evlenmek isteyenler de aile bütünlüğü çerçevesinde hızlı şekilde çocuk yapması teşvik ediliyor. İran'da halen yürürlükte olan yasaya göre kadın kocasının izni olmadan dışarı çıkamıyor ve onun cinsel isteğini geri çevirme hakkı bulunamıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İspanya İran Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (19)

Hakkarili:

aman tayip görmesin bu haberi

33
3
yanıtYanıtla
MANYAK İSA:

BİZDEDE ÇOCUĞU OLAN İŞE ALINMIYOR

16
0
yanıtYanıtla
sinemMobil-ANDROID:

saçmalik.insanlik dısı

15
0
yanıtYanıtla
GSmobilWeb@haberler.com:

Doğru bir karar. Öncelik evli ve çocukları olanlara verilmeli. Çocuk değerli bir varlık. Evli ve çocuğu olmaz ona lafım yok. Ama evlilere öncelik taninmali.

9
5
yanıtYanıtla
oktay adanaMobil-ANDROID:

iran kürt olanlarıda işe almıyo belkide doğru. olanı yapıyo

1
4
yanıtYanıtla
Kemal:

İran dünyanın en geri kalmış insanlık ve islam anlayışına sahip özgürlük sıfır kadınlarda Türkiye''yi yönetenlerde iranı örnek almaktadırlar.

4
1
yanıtYanıtla
ercen ozelMobil-ANDROID:

cocuklulara istihdam yaratmak icin yapmislar

2
2
yanıtYanıtla
ugur:

kadınları savunan yasalar ne zaman çıktı gezizekalı

2
1
yanıtYanıtla
XmanmobilWeb@haberler.com:

Guzel karar fikratini yerine getirmeyene saygi gostermiyeceksin

0
3
yanıtYanıtla
mrvbrnMobil-ANDROID:

ne sacma ya

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title