Haberler

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Mevlüt Çavuşoğlu'nu Kabul Etti - 2

İran'a günübirlik bir ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yle görüştü.

İran'a günübirlik bir ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yle görüştü. Görüşmede, Ruhani bölge ülkelerinin birlikte hareket etmesi durumunda, Irak ve Suriye sorunun dış güçlere gerek kalmadan çözülebileceğini ifade etti.

İran Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Ruhani, bölgesel sorunların çözümünde komşu ülkelerin yapıcı rol üstlenmesinin büyük önem arz etiğini söyleyerek, " Kritik bir dönemden geçen bölgede, İran ve Türkiye'nin yapacağı işbirliği, barış ve istikrarın sağlanmasına büyük katkı sağlayacak" diye konuştu.

TEMEL SORUNLAR KONUSUNDA GÖRÜŞ BİRLİĞİ İÇİNDEYİZ

Bölgedeki temel sorunlar konusunda Tahran ve Ankara'nın görüş birliği içinde olduğun kaydeden Ruhani, " Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması, halkın oyuna dayalı demokratik hükümetlerin oluşturulması, insanların öldürülmesinin önüne geçip mültecilerin evlerine dönmesini kolaylaştıracak şartların oluşturulması yapılacak işlerin başında gelmektedir" dedi.

BATI, DEMOKRASİ KONUSUNDA ÇİFTE STANDART UYGULUYOR

15 Temmuz başarısız darbe girişimine de değinen Ruhani, " Bu olayda Türk halkı demokrasi ve kullandığı oya bağlı olduğunu göstermiş oldu. Maalesef Batı, demokrasi konusunda çifte standart uygulamaktadır, iş uygulamaya gelince söylediklerini bağlı kalmıyor" dedi.

BATILILAR KENDİ ÇIKARLARI PEŞİNDE

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasının İran, Türkiye ve bölgesel barış ve istikrarın yararına olacağını kaydetti.

Batı ülkelerinin bölgedeki sorunlar konusunda sadece kendi çıkarları peşinde olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, Ankara-Tahran ikili ilişkilerin güçlendirilmesinin önemine değindi.

İran'a günübirlik bir ziyaret gerçekleştiren Bakan Çavuşoğlu, mevkitaşı Cevad Zarif'le de bir araya geldi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan Bakan Çavuşoğlu'nu İran temaslarında eşlik ediyor. - Tahran

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Irak İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title