Haberler

İran'da Çocuk Sayısı Arttıkça Askerlik Süresi Kısalıyor

Güncelleme:

İran, evliliği özendirmek ve çiftleri daha fazla çocuk yapmaya teşvik etmek için askerlik hizmeti yapan evli kişilere ayrıcalıklar tanıyan uygulamayı başlatıyor.

Tahran yönetimi, evliliği özendirmek ve çiftleri daha fazla çocuk yapmaya teşvik etmek amacıyla askerlik hizmeti yapan evli kişilere ayrıcalıklar tanıyan uygulamayı başlatıyor.

HAMANEY ONAYLADI, ÖNÜMÜZDEKİ AY BAŞLIYOR

İran Genelkurmay Başkanlığı, ülke lideri Ayetullah Ali Hamaney'in onayıyla evli olan askerlerin çocuk başı 3 ay daha az askerlik yapmasına imkan sağlayan uygulamayı önümüzdeki aydan itibaren başlatacağını belirtti.

HAFTADA 3 GÜN EV İZNİ, SENEDE 30 GÜN İZİN

Yeni değişiklikte ayrıca evli askerler eşlerinin ikamet ettiği şehirlerde hizmet yapıp haftada 3 kez evlerine gidebilecek. Evli askerler bekarlardan ayrıcalıklı olarak senede 30 gün izin kullanabilecek.

Askerliğin zorunlu olduğu İran'da, askerlik süresi 21 aydır.

HAMANEY NÜFUS KONTROL PLANLAMASINI ELEŞTİRİYORDU

İran lideri Ayetullah Hamaney, bir kaç gün önce yaptığı bir konuşmada, "Evlilik sünnetine karşı çıkanlara lanet olsun " diyerek, ülkedeki bazı kamu kurumlarının tutumunu sert eleştirmişti.

Ayetullah Hamaney, son bir kaç yıldır defalarca nüfus artışının gerekliliğinin altını çizerek, önceki yıllarda devlet tarafından uygulanan nüfus kontrol planlamasının büyük bir hata olduğunu söylemişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Ayetullah Hamaney Tahran İran Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title