Haberler

İran Askeri Tatbikat Düzenliyor..

Dha DIŞ HABER - İran askeri tatbikat düzenliyor.

Dha DIŞ HABER - İran askeri tatbikat düzenliyor..

Tahran, 22 Mayıs (DHA) - İran Ordusu, ülkenin orta kesiminde yer alan İsfahan eyaletinin çöllük alanında askeri tatbikat başlattı.

İran Ordusu Kara Kuvvetleri'nce bugün başlayan tatbikatın ilk aşamasında çeşitli menzillere sahip yerli üretimi birkaç füze denemesi yapıldı. Denenen füzeler arasında kısa menzilli Naziat N10 ve Naziat N6 ile Fecr-5 adlı füzelerin de yer aldığı kaydedildi.

'Beytü'l Mukaddes 28' adıyla yapılan tatbikatın üç gün süreceği belirtildi.

İran Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Ahmedrıza Purdestan, tatbikatın ikinci ve üçüncü gününde başta Suriye ve Irak'ta varlık gösteren silahlı guruplarla mücadele uygulamaları ve ayrıca asimetrik savaş konularının özel olarak ele alınacağını ifade etti.

Daha önce İran'dan Suriye'ye giden askerler daha ziyade Devrim Muhafızları'na bağlı kişiler oluştururken son aylarda İran Ordusu da Suriye'ye birlik göndermeye başladı.

İran Ordusu, geçen ay 'yeşil bereliler' olarak bilinen 65'inci Tugay'a mensup bazı askerleri Suriye'ye gönderdiğini belirtmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tahran Suriye İran Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title