Haberler

Iraklı Türkmen Aile, Siyam İkizlerinin Ayrılacağı Günü Bekliyor

Görüntü Dökümü : Iraklı Türkmen aile Doğum yapan anne Esme Şıhla'nın hastanedeki odası Iraklı Türkmen aile, siyam ikizlerinin ayrılacağı günü bekliyor Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki kampta yaşayan Iraklı Türkmen çift, 3 gün önce dünyaya gelen siyam ikizlerinin (yapışık ikiz) ameliyatla ayrılıp, sağlığına kavuşmasını bekliyor.

Görüntü Dökümü :

Iraklı Türkmen aile

Doğum yapan anne Esme Şıhla'nın hastanedeki odası Iraklı Türkmen aile, siyam ikizlerinin ayrılacağı günü bekliyor

Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki kampta yaşayan Iraklı Türkmen çift, 3 gün önce dünyaya gelen siyam ikizlerinin (yapışık ikiz) ameliyatla ayrılıp, sağlığına kavuşmasını bekliyor.

Musul kentinde yaşayan Esme Şıhla ve Ersed Bicare çifti, terör örgütü DAEŞ'in saldırılarından kaçarak yaklaşık bir yıl önce Türkiye'ye sığındı. Daha sonra Gaziantep'e gelen Türkmen aile, sığınmacıların barındığı İslahiye ilçesindeki çadır kente yerleştirildi.

Şıhla, 3 gün önce doğum sancılarının başlaması üzerine Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesine kaldırıldı. Ameliyata alınan Şıhla, siyam ikizleri dünyaya getirdi. Karın bölgelerinden yapışık bebekler, daha sonra yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilen siyam ikizlerinin, gelecek günlerde ameliyatla ayrılacağı öğrenildi.

Anne Şıhla, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikizlerinin yapışık olmasına üzüldüğünü belirterek, "Hastane yetkilileri ameliyat için gerekli çalışmaları sürdürüyor, inşallah kısa sürede yavrularımı kucağıma alırım" dedi.

Baba Bicare ise Türk doktorlarını güvendiklerini ifade ederek, "Çocuklarımın kısa zamanda sağlığına kavuşmasını bekliyorum. Türkiye bize kapısını açtı, onlar sayesinde hayattayız. İnşallah ikizlerim de Türk doktorları sayesinde sağlığına kavuşacak" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Türkiye Musul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title