Haberler

Iraklı Sığınmacıların Yağmur Çilesi

Güncelleme:

Irak'ın Süleymaniye kentindeki Arbet Çadır Kampında barınan sığınmacıların çileli hayatları, aşırı yağmurun neden olduğu sel sularından dolayı daha da zorlaştı.

Irak'ın Süleymaniye kentindeki Arbet Çadır Kampı'nda barınan sığınmacıların çileli hayatları, aşırı yağmurun neden olduğu sel sularından dolayı daha da zorlaştı.

Süleymaniye'nin 20 kilometre güneyinde kurulan Arbet Kampı'nda, terör örgütü DAEŞ'in Selahaddin vilayetindeki saldırılarından kaçan yaklaşık 9 bin Iraklı sığınmacı kalıyor. Ancak toprak zemin üzerine kurulan çadırlar, sığınmacıları yağmur ve soğuklardan koruyamıyor. Süleymaniye'de son iki gündür etkili olan yağışlar, kamp alanını çamur deryasına dönüştürürken çadırları su bastı. Kamptaki manzara savaş mağduru sığınmacıların içler acısı durumunu gözler önüne serdi.

Sığınmacılar, kamp şartlarından memnun değil. Muhacir hayatlarının ikinci yılında artık daha korunaklı ve dayanıklı çadırlarda kalmak istiyorlar. Üç cocuğu ve eşiyle çadırda kalan Selahaddinli Mahmud Sabah (40), kampın kurulurken yaz şartlarına göre kurulduğunu, bu nedenle en ufak bir yağmurda sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Özellikle çocuklarını soğuklardan koruyamadıklarını anlatan Sabah, insani dramlarının sona ermesi için yetkililerden daha fazla yardım istedi.

Sabah, Salahaddin bölgesi DAEŞ'ten temizlenmesine rağmen aşiretler arasındaki anlaşmazlık nedeniyle evlerine dönemediklerini söyledi.

Çadırda tek başına kalan Aliye Atiye (65) ise yağmurun rahmet olduğunu ancak sığınmacı hayatı yaşayanlar için büyük bir eziyete dönüştüğünü dile getirdi. Atiye, evlerine dönmek için Irak ordusunun izin vermesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Süleymaniye Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title