Haberler

Iraklı Kürt Yönetimi: İsrail'e Petrol Sattığımız İddiası Temelsiz

Ceyhan'da tankere yüklenen Kürt petrolünün İsrail'e satıldığı savlarının doğru olmadığı bildiriliyor. Iraklı Kürt Bölgesi Doğal Kaynaklar Bakanlığı yetkilisi, söz konusu haberleri "temelsiz" ve "kanıttan yoksun" olarak niteledi.

Rudaw gazetesine konuşan söz konusu yetkili, Kürt Yönetiminin İsrail'e petrol satışı haberler için "temelsiz" ve "kanıttan yoksun" derken, İsrail'e "ne doğrudan ne de dolayı" olarak petrol sattıklarını söyledi.

Aynı yetkili "hiçbir kanıt ya da gerçeğe dayanmayan bu tür haberler, Kürdistan Bölgesi ile Irak'ın federal hükümeti arasındaki gerilimleri artırıyor" şeklinde konuştu.

Kürt petrolünün Ceyhan üzerinden ihraç edilmesi, Erbil ile Bağdat arasında büyük bir kavga yarattı. Haberde Irak'ın İsrail ile ticarete ambargo uyguladığı anımsatılıyor.

Bu arada, Rudaw haberinde ayrıca Kürt Doğal Kaynaklar Bakanlığı'nın Cuma günü Kürt petrolünü taşıyan ikinci bir tankerin yükünün güvenli biçimde alıcılara teslim edildiğini, Ceyhan'da iki tankere daha petrol yüklendiğini açıkladığına dikkat çekiyor.

Kaynak: ANKA / Dünya

Ceyhan İsrail Irak Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title