Haberler

Iraklı Çift, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Evlendi

Ordu'nun Ünye ilçesinde yaşayan Iraklı çiftin nikahı, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde kıyıldı.

Ünye Belediyesi Evlendirme Dairesi'nde, Evlendirme Şefi Özlem Çalışkan'ın kıydığı nikahta Irak uyruklu Huda Ali Areabi (25) ve Bakr Nadhir Salih (25), hayatlarını birleştirdi.

Ülkesindeki iç savaş nedeniyle 4 yıl önce Türkiye'ye geldiğini belirten damat Bakr Nadhir Salih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2,5 yıldır Ünye'de yaşadığını söyledi.

Nişanlısının bir hafta önce Ünye'ye geldiğini ifade eden Salih, "Biz ilkokulu beraber okuduk, öyle tanıştık. 19 yıldır tanışıyoruz. Dört sene önce arkadaşlığımız başladı. 2 yıl önce nişanlandık, bugün de evlendik. Çok mutluyum ve heyecanlıyım" dedi.

Nikah tarihlerini, 14 Şubat Sevgililer Günü'ne denk getirdiklerini belirten Salih, "Bütün dünya bugün 14 Şubat Sevgililer Günü'nü kutluyor. Bugün vesilesiyle bütün sevgililerin birbirleriyle irtibatlarını koparmadan birbirlerini sevmelerini, bütün dünyada sevginin hakim olması temennim. Bütün dünya için barış istiyoruz" diye konuştu.

Türkiye'ye geldiği için çok memnun olduğunu dile getiren Salih, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da çok sevdiğini aktardı.

Bağdat Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü okuduğunu ancak eğitiminin yarım kaldığını anlatan Salih, Türkiye'de üniversite eğitimini tamamlamak istediğini belirtti.

Salih, düğünlerini de 19 Şubat pazar günü Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapacaklarını kaydetti.

Çiftin nikah şahitliğini Ünye Belediye Başkanlığı Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü sorumlusu Yaşar Kocatoros ile Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğretmeni Halit Özdemir yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Irak Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title