Haberler

"Öngörüleriniz Doğru Çıkmadı, Politikalarınız Yanlıştı"

Güncelleme:

MHP'li Mehmet Şandır, "Hükumetin birinci önceliği Türkiye'nin güvenliğini sağlam esaslara bağlamak ve bu amaçla ne gerekiyorsa yapmak olmalıdır." dedi.

MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, hükümetin Türkiye'nin güvenliğini sağlam esaslara bağlamak ve bu amaçla ne gerekiyorsa yapması gerektiğini belirterek, Irak ve Suriye tezkeresinin hükümete yeni yetki vermekten öte, görev ve sorumluluk yükleyeceğini söyledi.

Irak ve Suriye'ye yönelik tezkerenin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde MHP grubu adına konuşan Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, tezkerede, bölgedeki gelişmeler ve muhtemel sonuçlarının Türkiye'nin geleceği açısından ciddi risk ve tehdit oluşturduğu, terör örgütünün tehdit olarak varlığını devam ettirdiğine yer verildiğini anımsattı.

Bu gerekçelerden dolayı hükümete bu iznin verilmesi gerektiği kanaatinde olduklarını ifade eden Şandır, "Bu izin, AKP hükümetine yeni bir yetki vermekten öte bir görev ve sorumluluk yüklenmesi olacaktır. MHP'nin hükümet tezkerelerine verdiği destek milli hassasiyetlerimizden kaynaklanmaktadır. Devletimizin egemenliği, milletimizin geleceği tehdit ve tehlike altındaysa kimse buna bigane kalmamalıdır" diye konuştu.

Türkiye'ye yönelik saldırı ihtimaline tüm imkanlarla karşı koymanın vatan savunması olduğunu dile getiren Şandır, devlete ve millete sahip çıkmanın milli mesele olduğunu söyledi. Bu tavırlarının AK Parti politikalarını destekledikleri anlamına gelmediğinin altını çizen Şandır, "Bu tezkere, 12 yılını tamamlayan hükümetin terör örgütü karşısındaki acziyetinin, İmralı ile yapılan müzakerelerin aldatmaca, çözüm sürecinin çözülme süreci olduğunun, Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin doğru okunamadığının hükümetçe itiraf edildiğinin belgesidir" dedi.

"Vicdan sorgulaması yapıyor musunuz?"

Çözüm sürecine yönelik eleştirilerde bulunan Şandır, "PKK'nın silah bırakmayacağını, terör örgütüyle müzakere değil, anladığı dilden mücadele edilmesi gerektiğini, bu yolla terörün bitirilemeyeceğini söyledik, bizi kandan beslenmekle suçladınız. 'Suriye'nin istikrarsızlaştırılması ülkemize ve bölgeye felaket getirir' dedik, bizleri politikanızı anlayamamakla suçladınız. Gelinen bu noktada vicdan sorgulaması yapıyor musunuz?" diye sordu.

Şandır, Kürt sorunun çözümü için müzakerenin vatandaşlarla, siyasi ve sivil örgütleriyle yapılması gerektiğini ifade ederek, "Kürt sorununu çözmek için PKK ile müzakere ettiğinize göre, PKK'nın dikte ettiği Kürt sorununu çözmek için süreci başlattığınız anlamı taşımaz mı? Sorun vatandaşlarımızın sorunuysa çözümü neden PKK ile müzakerede arıyorsunuz" dedi.

" Türkiye'ye ve Türk milletine yakışır hareket etmek gerekiyor" diyen Şandır, terör örgütü tehdidinden şikayet ederken çözüm sürecinden bahsetmenin çelişki olduğunu savundu.

"Sizi Müslümanlar affetmeyecek"

Büyük ve güçlü ülke olmanın, Irak ve Suriye'de yerlerinden olan insanları yurtlarında tutabilmek ve koruyabilmekle mümkün olduğunu belirten Şandır, Türkiye'de 1.5 milyon Suriyeli sığınmacı olduğunu kaydetti. Şandır, Türkiye'deki Suriyeliler'in mülteci değil, sığınmacı olduklarına da dikkati çekti.

Esad'ın yönetimi bırakacağının söylendiğini, ancak bırakmadığını, ülkenin harabeye döndüğünü ve 200 bin kişinin öldüğünü anlatan Şandır, "Öngörüleriniz doğru çıkmadı, politikalarınız yanlıştı ve sonunda bu tezkereyle Haçlı Ordusu'nu bölgemize yeniden davet etmek zorunda kaldınız. İşin ifadesi budur. Sizi Müslümanlar affetmeyecek. Irak'ta, Bosna'da, Libya'da yapılanları ne çabuk unuttunuz" diye konuştu.

"Güvenlik için ne gerekiyorsa yapılmalı"

Şandır, Suriye'deki iç savaşın Türkiye için milli güvenlik sorunu haline geldiğini ifade ederek, Ortadoğu'nun bugün kıyameti yaşadığını söyledi.

Suriye ve Irak'taki iç savaşın en büyük mağdurunun Türkmenler olduğunu dile getiren Şandır, 1 milyona yakın Türkmen'in yurdundan atıldığını kaydetti. Şandır, "Bu tezkere Suriye ve Irak Türkmenleri'nin derdine çare olacak mı? Türkmenler için güvenli bölge kurulacak mı? Türkmen bölgelerini PYD'nin işgal etmesine karşı önlem alacak mısınız? Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki PKK'ya karşı operasyon yapılacak mı? Yabancı silahlı kuvvetler derken neyi kast ediyorsunuz, peşmerge güçlerinin de Türkiye'de konuşlanmasına izin verecek misiniz?" sorularının cevaplanmasını istedi.

MHP'ye göre IŞİD, PYD ve PKK'nın hepsinin terör unsuru olduğunu vurgulayan Şandır, bu örgütlerin hepsinin Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit ettiğini söyledi. Şandır, hükümetin birinci önceliğinin Türkiye'nin güvenliğini sağlam esaslara bağlaması ve bu amaçla ne gerekiyorsa yapması gerektiğini kaydetti. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Ak Parti Türkiye Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title