Haberler

Irak Türkmenlerine 2 Tır Dolusu İnsani Yardım

Güncelleme:

Beşir Derneği Kocaeli Şubesi tarafından düzenlenen organizasyonla 2 TIR dolusu insani yardım, Irak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Başiskele Belediyesi önünde düzenlenen törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Mehmet Ustaoğlu, Beşir Derneği Kocaeli Şube Başkanı Utku Erikli, Semerkand Vakfı Başkanı Abdullah Erol, TÜMSİAD Başkanı Erdoğan Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başiskele Belediyesi önünden hareket eden TIR'lar dualarla uğurlandı.

"KANAYAN BİR YARAYA MERHEM OLUYORSUNUZ"

Törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu, "Kanayan bir yaraya merhem olmaya çalışıyorsunuz" diyerek yardım organizasyonunu yapan yetkililere teşekkür etti. İslam dünyasında sıkıntılar yaşandığını kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, "Bu yardımlar ve destekler İslam dünyasının gelişmesine katkı sağlayacak" dedi.

"KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜYORUZ"

Daha önce de 3 TIR'ın Irak ve Suriye'deki Türkmenlere ulaştırılmak üzere yola çıktığını belirten Beşir Derneği Kocaeli Şube Başkanı Erikli, dernek olarak hayır sahibi insanlarla ihtiyaç sahibi insanlar arasında köprü vazifesi gördüklerini söyledi. Musul, Kerkük, Telafer, Gazze gibi yardıma muhtaç birçok yere yardım TIR'larının gönderildiğini belirten Erikli, yardım organizasyonuna destek olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Semerkand Vakfı, TÜMSİAD ve tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Hüseyin Ayaz Irak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title