Haberler

Irak, Türkiye'yi Dava Etti

Güncelleme:

Irak Hükümeti, Kuzey Irak petrollerinin ihraç edilmesine aracılık ettiği gerekçesiyle Enerji Bakanlığı ve BOTAŞ aleyhine 250 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Milletlerarası Ticaret Odası'nda açılan davayla ilgili taraflar Hakem Heyeti'ni ekimde belirledi. Yargılamanın kısa süre içerisinde başlaması bekleniyor. Irak hükümeti ocak ve mart aylarında BOTAŞ'a gönderdiği 'acil' kodlu yazılarla Kuzey Irak petrollerinin Ceyhan'da depolanmasını ve ihracının durdurulmasını istemiş, aksi halde Uluslararası Tahkim'e başvuracakları uyarısı yapmıştı.

SEVKİYAT DEVAM EDİYOR

Türkiye, Kuzey Irak petrollerini Aralık 2013'ten itibaren Ceyhan'da depolamaya başlandı. Mayıs 2014'ten itibaren de depolanan petrol tankerlerle dünya pazarlarına gönderilirken sevkiyat halen devam ediyor. Enerji Bakanlığı verilerine göre kasım ayı itibarıyla Ceyhan'dan Kuzey Irak petrollerini taşıyan 35'inci tankerin yüklemesi yapıldı. Bugüne kadar 2 milyar dolar değerinde toplam 27 milyon varil petrol ihracı gerçekleşti.

IRAK HÜKÜMETİ DAVA ETTİ

Irak hükümetinin Türkiye aleyhine açtığı davanın ayrıntıları netleşti. Enerji Bakanlığı verilerine göre, dava Irak Cumhuriyeti tarafından Milletlerarası Ticaret Odası tahkim merkezine 23 Mayıs 2014'te verilen dilekçeyle açıldı.

250 MİLYON DOLAR İSTİYORLAR

Enerji Bakanlığı ve BOTAŞ'ın 'hasım' gösterildiği' ve Türkiye Cumhuriyeti aleyhine açılan tahkim davasının konusunu "250 milyon dolar tazminat ödenmesi ve Irak'la Türkiye Cumhuriyeti arasında imzalanmış olan boru anlaşmalarının ihlaline son verilmesi' oluşturuyor. Davayı Türkiye adına Enerji Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Hukuk Müşavirliği, Transit Petrol Hatları Başkanlığı ve BOTAŞ takip ediyor. Ekim itibarıyla taraflar, davaya ilişkin Hakem Heyeti belirledi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Enerji Bakanlığı Ceyhan Irak Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (27)

cahiller.:

kürtler olmasa türkiyeye zırnık petrol vermez ırak hükümeti. kürt ün kıymetini bilin artık.

19
55
yanıtYanıtla
HAİN DEĞİLİM ŞÜKÜR Mobil-ANDROID:

IRAK BENCE HAKLI TÜRKİYE IRAK DEVLETİNİ MUHATAP ALMALI KÜRT AZINLIĞI DEĞİL.

21
39
yanıtYanıtla
diyarbekir li:

mesele kürt olunca hemen yalakalar ve kürt düşmanlığınız başlar sizi gidi türkolar

22
27
yanıtYanıtla
CecoMobil-IOS:

O petroller kürtlerin arap hıyarlar yıllarca petrolü çaldı artık onların eline kürtler petrol yerine başka şey verecek o kadar

15
24
yanıtYanıtla
ergun servet:

Kürt yönetimine şirin gözükmek için bu aracılığı yaptık, cezamızı çekeceğiz çaresiz. Tayyip''in ülkemizi uluslararası zeminlerde de nelere mahkum ettiğini görün artık.

15
20
yanıtYanıtla
Zaza 23 PalùmobilWeb@haberler.com:

Turkiye kurdistan ortagdir turkiyde bizim kurdistan dan da Bizim bu irka dayili deyil bu tupraglarda Kim yasiyursa bunu ayrimi yapmayin yer ustu alti butun madenler hepmize yeter artatar bile yemesini bilrsek

24
6
yanıtYanıtla
berkay:

güzel helal sana arkadaş

yanıt5
yanıt1
DİYARBEKİR Lİ:

Tüm Türklerden özür diliyorum kusura bakmayın cahilliğimin kurbanıyım Tarihi bilseydim böyle saçama sapan yazılar yazmazdım tekrar özür diliyorum :(

15
8
yanıtYanıtla
Zaza 23 PalùmobilWeb@haberler.com:

Cakalar niye igilzi amrika yi dava etmiyurlar onlar aricida yapiyurlar zora el kuymuslar petrolarina kurd Turk oratgdir kimse bu ortagligi buzamaz ist bizim kerkukte

19
3
yanıtYanıtla
Osmanlı 42 Kenya:

ak parti bu ülkeden gitsin neresi kimin görecahsiniz, akıllı olun ulean

yanıt1
yanıt5
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title