Haberler

Irak'tan Vizesiz Giriş Haberlerine Yalanlama

Irak Dışişleri Bakanlığı, "vize ücretlerinin kaldırıldığına" ilişkin basında yer alan haberleri yalanlayarak, "İran ya da başka bir ülkeden gelen hiçbir ziyaretçinin vizesiz kabul edilmeyeceğini bildirdi.

Irak Dışişleri Bakanlığı, "vize ücretlerinin kaldırıldığına" ilişkin basında yer alan haberleri yalanlayarak, "İran ya da başka bir ülkeden gelen hiçbir ziyaretçinin vizesiz kabul edilmeyeceğini bildirdi.

AA muhabirine konuşan bakanlık sözcüsü Ahmed Cemal, ücretini ödeyerek vizesini almamış hiçbir ziyaretçinin ülkeye girişine izin verilmeyeceğini belirterek, vize ücretinin 40 dolar olduğunu dile getirdi.

Basında, Irak'ın, "Erbain" (Kırkıncı Gün) ismiyle bilinen, Aşura gününden kırk gün sonra Kerbela'da şehit edilen Hazreti Hüseyin ve beraberindeki 71 kişinin anısına düzenlenen anma törenleri kapsamında İran ve diğer ülkelerden Irak'a gelecek ziyaretçilere vize şartının kaldırıldığına ilişkin haberler yer almıştı.

Irak Gümrük Müdürlüğü kaynaklarından alınan bilgiye göre ise Aşura günü etkinlikleri çerçevesinde binlerce İranlı, Irak sınır kapılarına yönelerek, Irak'a vizesiz giriş yapmıştı. Irak yönetimi, iki senedir ikinci defa yaşandığı ifade edilen vizesiz girişlerin ardından benzeri olayın bir daha yaşanmasına izin verilmeyeceğini ifade etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı İran Irak Politika Güncel Haberler

title