Haberler

Irak'taki Sünni Aşiretlere 'Silahlanın' Çağrısı

Güncelleme:

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, tüm Sünni aşiretlere "silahlanın" çağrısında bulundu.

Irak Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, Tikrit'te IŞİD hedeflerine yönelik saldırıları desteklediğini belirterek, tüm Sünni aşiretlere "silahlanın" çağrısında bulundu.

"TÜM TİKRİTLİ AŞİRETLER VE DİĞER YİĞİT GRUPLAR..."

Ofisinden yapılan yazılı açıklamada sözlerine yer verilen Cuburi, "Tüm Tikritli aşiretler ve diğer yiğit gruplar, kentlerini özgürleştirmek için teröre karşı silahlanıp güvenlik güçlerinin saflarına katılsın" dedi.

Cuburi, ordu güçleri, Heşdi Şabi (Halk Toplulukları) ve aşiret mensubu askerlerin tümünün, Tikrit'teki IŞİD karşıtı savaşa doğru yönelmesini istedi.

GECE TALİMAT GELDİ, OPERASYON BAŞLADI

Başbakan Haydar el-İbadi'nin dün gece "sürpriz" şekilde yaptığı açıklamada talimatını verdiği Tikrit operasyonu kapsamında, ordu birlikleri, Halk Toplulukları, polis teşkilatı ve Sünni aşiretlere bağlı silahlı güçler kentin kurtarılması için saldırı başlatmıştı.

Tikrit operasyonuna ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da havadan destek veriyor.

Kaynak: AA / Dünya

Tikrit Irak Dünya Haberler

500

Yorumlar (7)

Arda TürkMobil-IOS:

IŞID pkk Düşmanıysa otomatik olarak Bizim dostumuzdur ALLAH yar yardımcısı olsun

11
17
yanıtYanıtla
mehmet can:

köpeklere kulube yapan arkadaşlar var onlardan rica etse ırak lideri köpeklere birde tabut hazırlasada öyle saldırsa, yoksa ortalık leşten geçilmez. Zaten yıkanmıyorlar birde geberseler salgın çıkar bu mikroorganizma yuvası ışidli deaşlı teröristlerin.

11
4
yanıtYanıtla
omermobilWeb@haberler.com:

irak kan agliyor suriye desen ayni yemende kan govdeyi goturuyor nedir bu musluman devletlerin cektigi. Abde yasayan biz nuslumanlar cok rahatiz keske butun dunya rejimleri ab ulkeleri gibi olsa burada insana insan degeri veriyorlar islami iyi bilmesem muslumanliktan sogurdum ama konunun muskumanlikla alakasi yok.. musluman ulkelerin liderleri kasitli olarak medyayi eline alip halki cahil birakiyor gaddarin biri eline gucu gecirince haliyle ulke icinde direnis basliyor butun suc bencil kendinden olmayanlari dislayan musluman liderlerin

7
2
yanıtYanıtla
alimobilWeb@haberler.com:

Yavuz topunuzun mekani cehenem olsun hz ali dusmani hz hasan hz husayin dusmani hz fatima dusmani ehlibeyt dusmani

1
6
yanıtYanıtla
Iğdırlı ismailMobil-IOS:

Müslümanlar bir birini öldürüyor Yetiş ya Muhammet Yetiş y Ali

3
1
yanıtYanıtla
Yasin sia muslmanligimobilWeb@haberler.com:

Dúnyada suniyim diyenler búyle rezil ruspa olmus

1
2
yanıtYanıtla
hak -hukukMobil-ANDROID:

Amerika istediğini bir bir elde ediyor. önce ırak, afganistan , mısır filistin süriye yemen sırada iran var ve orayıda isgal ettikten sonra da son olarak TÜRKİYE yi isgal edecek. neden mi çunku bu ülkeler tamamiyla amerika icin hem din olarak hem de sahip oldugu kaynaklar bakimindan tehlikelidr. unutmayın savaşlar dünya devleri için cok karlı bir iştir.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title