Haberler

Irak'taki Şiddet Olayları

Bağdat'ta bir restoranı hedef alan bombalı saldırıda, 10 kişi hayatını kaybetti, en az 20 kişi yaralandı.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen bombalı saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiği, en az 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başkent'in doğusundaki Filistin Caddesi'ndeki bir restoranı hedef alan ve bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 10 kişi yaşamını yitirdi, 20 kişi yaralandı.

Patlama nedeniyle olay bölgesinde park halinde bulunan bazı araçlarda ve binalarda ağır hasar meydana geldiği kaydedildi.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı bölgeleri ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden ölen ve yaralananların yanı sıra yüzbinlerce sivilin göç etmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

Söz konusu çatışmaların dışında başkent Bağdat başta olmak üzere çeşitli kentlerde de zaman zaman saldırılar düzenleniyor. - Bağdat

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Bağdat Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title