Haberler

Irak'taki Olaylar

Irak'ta Türkmen milletvekili Casim Muhammed Cafer, Kerkük ve Musul vilayetlerinde, bölgelerini terör örgütü DAEŞ'ten kurtarmak için 14 bin Türkmen'in silahlı mücadeleye hazır olduğunu söyledi.

Cafer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Halihazırda Kerkük'te 4 bin Türkmen, kentin güneyindeki el-Beşir köyü ve civarındaki bölgeleri DAEŞ militanlarından geri almak için silahlı mücadele veriyor. Türkmenler, Peşmerge güçleriyle bölgede ilerleme katetmiş durumda" dedi.

Gönüllü Türkmenlerin, merkezi Bağdat hükümeti tarafından hafif ve orta silahlarla donatıldığını belirten Cafer, " Musul'un Sincar kampında, Telafer kentini DAEŞ örgütünden kurtarmak için eğitimlerini tamamlayan 10 bin silahlı Türkmen olduğunu ifade etti.

Kerkük'ün 25 kilometre güneyindeki Beşir köyü, Irak ordusunun çekilmesinin ardından 2014 Haziran'ında DAEŞ'in eline geçmişti. Peşmerge ve Şii milisler, köyü geri almak için geniş çaplı operasyon başlatmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Kerkük Musul Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title