Haberler

Almanya, Irak Ordusuna Askeri Araç Göndermeyi Planlıyor

Güncelleme:

Almanya Savunma Bakanı Leyen, Irak Ordusuna askeri araç ve malzeme göndermeyi planladığını söyledi.

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Irak Ordusu'na terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile daha etkili mücadele edebilmesi için somut destek vermeyi plandıklarını bildirdi.

İngiliz mevkidaşı Michael Fallon ile yaptığı görüşmeden sonra basın açıklaması yapan Leyen, Almanya olarak Irak Ordusu'nu en kısa zamanda askeri malzeme ve araçla desteklemeyi düşündüklerini, bu kapsamda planların Savunma Bakanlığı tarafından gözden geçirildiğini belirtti.

Leyen, bu kapsamda silah haricinde askeri araç ve malzemelerin gönderilebileceğini, Almanya'nın sahip olduğu imkanları değerlendirildiğini kaydetti.

Alman Ordusu'nun stoklarında bulunan zırhlı araçlar, mayın arama aletleri, kask, koruma yeleği ve tıbbi malzemelerin gönderilmesi söz konusu olabileceğini söyleyen Leyen, Alman Ordusu'nun Iraklılara en gerçekci ve hızlı şekilde nasıl yardım edilebileceği değerlendirildiğini belirtti.

Leyen, yardım konusuyla ilgili kararın bir kaç gün içinde belli olacağını, Dışişleri Bakanlığı ile Irak Ordusu'na askeri yardımla ilgili yoğun temasta bulunduklarını belirtti.

Ursula von der Leyen, Almanya'nın bu konuyla ilgili ciddi bir katkıda bulunacağını, bu kapsamda Avrupalı partnerlerle de görüşüldüğünü vurguladı.

Bir gazetecinin "Almanya, Irak'taki Kürtlere silah gönderecek mi?" sorusuna açık şekilde cevap veren Leyen, ABD'nin bölgedeki Kürtlere destek sağlayacağına işaret ederek, bundan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Leyen, Almanya'nın çatışma bölgelerine silah satmama ilkesine ilişkin "Bir soykırımın engellenmesi söz konusu olduğunda Almanya içinde bazı şeyleri yeniden yoğun bir şekilde tartışmamız lazım" ifadesini kullandı.

"Der Spiegel"e konuşan Savunma Bakanlığı kaynakları, malzemelerin Irak'a ulaştırılması konusunda hava köprüsü kurulması, hangi uçakların nereye iniş yapması gibi soruların değerlendirilmekte olduğunu bildirildi.

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'nin "Frankfurter Allgemeine Zeitung" yaptığı açıklamada, "Bölgedeki dramatik gelişmelere bakılırsa siyasi ve hukuki olarak ne yapabilirsek sonuna kadar limitleri zorlayacağız" dedi.

Steinmeier, "İhtiyacı olan herkes için insani yardım sağlamamız doğal ancak daha fazlasını yapabilirmiyiz diye bakmamız gerekiyor" ifadesini kullanarak, Irak'ta IŞİD'e karşı mücadele veren ve sivillere koruma sağlayan herkesin Almanya tarafından desteklenmesi gerektiğini kaydetti.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert daha önce Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) silah ihracatı yapılıp yapılmayacağına ilişkin, "Kriz ve savaş bölgelerine silah ihracatında bulunmama prensibi hem bu hükümet için geçerli hem de diğer hükümetler için geçerliydi" açıklamalarında bulunmuştu. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Ursula von der Leyen Almanya Işid Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500

Yorumlar (1)

mal kee:

ne yezit yüzütlermis dünya seferber oldu hacli seferleri baslatildi filistini görmeyen gözlere lanet olsun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title