Haberler

Irak'taki Çatışmaların Türkmen Halkına Etkisi

Türkmen Milletvekili Mimaroğlu: "IŞİD’in Irak’ta neden olduğu şiddet olaylarında 380 Türkmen hayatını kaybetti, 620 Türkmen yaralandı.

Irak Milletvekili Niyazi Mimaroğlu, terör örgütü IŞİD'in neden olduğu şiddet olaylarında 380 Türkmen'in hayatını kaybettiğini söyledi.

Meclis'teki Ulusal İttifak grubunun mensubu olan Türkmen milletvekili Mimaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "IŞİD'in Irak'ta neden olduğu şiddet olaylarında 380 Türkmen hayatını kaybetti, 620 Türkmen yaralandı" dedi.

Söz konusu rakamların resmi olduğunu, gerçek bilançonun çok daha ağır olduğuna işaret eden Mimaroğlu, IŞİD tarafından kaçırılan yüzlerce Türkmen kadın ve kızdan haber alamadıklarını kaydetti.

Mimaroğlu, "1 milyon aşkın Türkmen'in sığınmacı durumuna düştüğünü" belirterek, şu bilgileri paylaştı:

"Sadece Musul şehir merkezinden 541 bin Türkmen göç etti. Musul'a bağlı ilçelerden 475 bin, Salahaddin'in iline bağlı Tuzhurmatu ilçesi, Yengice nahiyesi ile Bastamlı, Karanaz, Biravcılı ve Hasadarlı köylerinden 36 bin, Diyala'ya bağlı Celavle, Şahraban ve Karatepe'den 18 bin, Kerkük'ün Beşir köyü ve Tazehurmatu nahiyesinden ise 3 bin 500 Türkmen başka bölgelere sığındı. Türkmenlerin çoğu çadır kamplarda, inşaatlarda ve barakalarda yaşam mücadelesi veriyor."

Amerikan'nın, IŞİD ile mücadelede ciddi olmadığını savun Mimaroğlu, Irak hükümetine ABD'den "silah almayın" çağrısında bulundu. - Erbil

Kaynak: AA / Güncel

Musul Irak Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

hakan:

Işıd barzani maliki pkk derken Olan Gariban Mazlum Türkmenlere oluyor CaN Türkmenler Allah yardımcınız olsun.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title