Haberler

Irak'taki Çatışmalar

Irak'ın kuzeyindeki Salahaddin ilinde DAEŞ ile Şii Hazrec aşireti arasında çıkan çatışmada, aşiret üyesi 4 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı bildirildi.

Irak'ın kuzeyindeki Salahaddin ilinde DAEŞ ile Şii Hazrec aşireti arasında çıkan çatışmada, aşiret üyesi 4 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin Duceyl hastanesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, terör örgütü DAEŞ militanları Salahaddin ilinin merkezi Tikrit'e bağlı ed-Duceyl beldesine saldırdı. Hazrec aşireti ile DAEŞ militanları arasında çıkan çatışmada ölen 4 kişinin cesedi ile yaralanan 24 kişi hastaneye getirildi.

Hazrec aşireti, karşılık verdiği DAEŞ militanlarının beldeden geri çekilmesini sağladı.

DAEŞ'in, Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar ülkenin farklı kentlerinde devam ediyor. Şii milisler ve Peşmerge güçleri tarafından desteklenen Irak ordusu, DAEŞ'in ele geçirdiği bölgelerin kontrolünü yeniden sağlamak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Tikrit Irak Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

hasan mermer:

merak etmeyin ışıt terürü bitecek bu zalim din düşmanlar allahın emri zalimler helak olmuş bu ışıt zalimleride helak olacak

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title